Agder stiller sterkt på Norges største mat- og drikkemesse
Reinhartsen basar v/Siren Fredriksen
Messen arrangeres i Nova Spektrum, Lillestrøm, fra 18. til 20. mars, og samler hele bransjen for å utforske nye trender, bygge nettverk og oppdage det beste innen mat og drikke.
I år stiller Agder med en egen stand på 48 m² (6x8 meter), hvor noen av regionens fremste produsenter og kokker vil presentere sine spesialiteter.
–Målet er å synliggjøre den unike matkulturen på Sørlandet og løfte fram kvaliteten og mangfoldet i våre lokale råvarer og produkter, sier Kari Kleivset, rådgiver for virkemidler og entreprenørskap i Agder fylkeskommune
Kokker lager Agdermenyen
Fem av Agders fremste kokker vil stå i spissen for å presentere Sørlandsmenyen på messen:
- Trond Moi (Hos Moi)
- Hans Petter Klemmetsen (Smag & Behag)
- Trond Kristiansen (Bønder i Byen)
- Britt Elisabeth Fossdal (Designkokken/Stjørdalen gård, Tvedestrand)
- Jens Christian Eide (Agder fylkeskommune)
Sammen vil de demonstrere hvordan lokale råvarer kan løftes til gastronomiske høyder.
Sterk representasjon fra lokale produsenter
Følgende leverandører fra Agder deltar på messen:
- Jens Eide – kjøtt
- Reinhartsen – sjømat
- Sirdalsørret/Fjellfisk – ørret
- Stolt Seafarm – piggvar
- Røyland gård – frukt og bær
- Hesnes gartneri – grønnsaker
- Øvre Åbåll gård – grønnsaker
- Tjamsland – ost
- Grimstad Brusfabrikk – brus
- Det Norske Brenneri – brennevin
- Bygland Bryggeri – øl
- Hunsfoss Bryggeri – øl
Med denne sterke representasjonen håper Agder å sette sitt tydelige preg på UMAMI Arena og vise frem regionens rikholdige mat- og drikkekultur til et bredt publikum.