Fôra Matregion Agder stiller sterkt på Norges største mat- og drikkemesse

Agder skal vise seg fra sin beste side når matregionen Agder deltar på UMAMI Arena – Norges største møteplass for mat- og drikkebransjen.

Bilde. Fiskeskøyte på havet omringet av måker.  - Klikk for stort bildeAgder stiller sterkt på Norges største mat- og drikkemesse Reinhartsen basar v/Siren Fredriksen

Messen arrangeres i Nova Spektrum, Lillestrøm, fra 18. til 20. mars, og samler hele bransjen for å utforske nye trender, bygge nettverk og oppdage det beste innen mat og drikke.

I år stiller Agder med en egen stand på 48 m² (6x8 meter), hvor noen av regionens fremste produsenter og kokker vil presentere sine spesialiteter. 

–Målet er å synliggjøre den unike matkulturen på Sørlandet og løfte fram kvaliteten og mangfoldet i våre lokale råvarer og produkter, sier Kari Kleivset, rådgiver for virkemidler og entreprenørskap i Agder fylkeskommune

Kokker lager Agdermenyen

Fem av Agders fremste kokker vil stå i spissen for å presentere Sørlandsmenyen på messen:

  • Trond Moi (Hos Moi)
  • Hans Petter Klemmetsen (Smag & Behag)
  • Trond Kristiansen (Bønder i Byen)
  • Britt Elisabeth Fossdal (Designkokken/Stjørdalen gård, Tvedestrand)
  • Jens Christian Eide (Agder fylkeskommune)

Sammen vil de demonstrere hvordan lokale råvarer kan løftes til gastronomiske høyder.

Sterk representasjon fra lokale produsenter

Følgende leverandører fra Agder deltar på messen:

  • Jens Eide – kjøtt
  • Reinhartsen – sjømat
  • Sirdalsørret/Fjellfisk – ørret
  • Stolt Seafarm – piggvar
  • Røyland gård – frukt og bær
  • Hesnes gartneri – grønnsaker
  • Øvre Åbåll gård – grønnsaker
  • Tjamsland – ost
  • Grimstad Brusfabrikk – brus
  • Det Norske Brenneri – brennevin
  • Bygland Bryggeri – øl
  • Hunsfoss Bryggeri – øl

Med denne sterke representasjonen håper Agder å sette sitt tydelige preg på UMAMI Arena og vise frem regionens rikholdige mat- og drikkekultur til et bredt publikum.