Kom fra Ukraina - nå er hun i språkpraksis i fylkeskommunen

Ukrainske Kateryna Pushko er i språkpraksis hos Klimapartnere Agder. 

Bilde av Pushko og hennes kollegaer i Agder fylkeskommune - Klikk for stort bildeUkrainske Kateryna Pushko er i språkpraksis hos Agder fylkeskommune. Fra venstre: Trygve Wigtil, rådgiver i avdeling for bærekraftig utvikling og i Klimapartner Agder, Kateryna Pushko, språkpraksis, Klimapartner Agder, Christina Milsom, leder i avdeling for bærekraftig utvikling, Anette Severinsen, rådgiver i avdeling for bærekraftig utvikling og leder i Klimapartner Agder. Agderfk

–Jeg synes dette er spennende og relevant for mitt arbeidsfelt og min erfaring fra arbeid med klima- og miljøspørsmål i byen Mykolaiv i Ukraina.  Norge og Ukraina kan lære mye av hverandre, og særlig bærekraftsarbeidet her i Norge er interessant, sier Pushko.

Svært nyttig kompetanse

Leder av Klimapartnere Agder og rådgiver i avdeling for bærekraftig utvikling, Anette Severinsen er veldig glad for at Pushko er hos dem:

–Kateryna har mastergrad i både økologi og miljøvern og regnskap og revisjon. Dette passer perfekt hos oss i Klimapartnere. Hennes kompetanse er nyttig for oss og vi har mye vi kan lære av hverandre, sier Severinsen.

Pushko kom til Norge i mars 2022 sammen med sin datter på 9 år. Hun har tatt norsk språkkurs på Kongsgård skolesenter i august 2022, og fra september 2022 til juni 2023 studerte hun ved NLA Høgskolen, med spesialisering i "Business Administration". Fra november 2022 hadde hun språkpraksis ved Kjevik lufthavn.

–Jeg tok kontakt med Klimapartnere fordi jeg ønsket å finne en språkpraksis som er knyttet til min tidligere arbeidserfaring og kompetanse. Jeg ville også forbedre mine kunnskaper, øke kvalifikasjonene og komme i kontakt med et klimanettverk. Målet mitt er naturligvis få en relevant jobb i fremtiden, sier Pushko.

Klimapartnere Agder er et partnerskap for grønn samfunns- og næringsutvikling delfinansiert av Agder fylkeskommune.

Solid og nyttig erfaring

Bilde av Kateryna Pushko ved kontorpulten. - Klikk for stort bildeUkrainske Kateryna Pushko er i språkpraksis hos Agder fylkeskommune. Agderfk

Pushko har arbeidserfaring som toppleder i avdelingen for standardisering, sertifisering og kvalitet. Her jobbet hun blant annet med implementering av ISO-standard på miljø, og utvikling av miljødokumentasjon. 

–Vi i Klimapartnere stiller krav til at våre partnere skal være miljøsertifisert og at Kateryna har kompetanse med dette er veldig nyttig for både oss og våre partnere i nettverket, sier Severinsen. 

Pushko skal være i språkpraksis hos Klimapartnere Agder i avdeling for bærekraftig utvikling i Agder fylkeskommune på mandager og halve tirsdager i tre måneder.

–Jeg er kjempemotivert for praksisperioden og er allerede godt i gang med arbeidet, avslutter Pushko.