Skisland er ny leder for avdeling for kultur, idrett og frivillighet

– Vi er glade for at Ole Magnus Skisland har takket ja til å bli ny leder for avdeling for kultur, idrett og frivillighet, sier Kristin Tofte Andresen, fylkesdirektør for næring, kultur og kulturminnevern i Agder fylkeskommune. 

Mann med caps ute i naturen som smiler  - Klikk for stort bildeOle Magnus Skisland er ny leder for avdeling for kultur, idrett og frivillighet i Agder fylkeskommune. Privat

Ole Magnus Skisland tar over for nåværende leder Anne Tone Hageland når hun går av med pensjon våren 2024.

Fylkesdirektøren trekker fram hans sterke motivasjon for å gå inn i stillingen og hans evne til å tenke strategisk og til å inspirere medarbeidere til å arbeide mot felles mål. Hun mener avdelingen får en engasjert leder som vil bygge videre på det gode arbeidet som utføres i avdelingen.

Jeg føler meg sikker på at Ole Magnus vil bidra til å videreutvikle et viktig område for oss og at han vil vektlegge et godt samarbeid med kultur- og idrettsinstitusjoner, universitet og frivillige. 

Relevant ledererfaring

Ole Magnus Skisland kommer fra stillingen som enhetsleder for kultur og idrett i Lindesnes kommune. Her har han ansvar for økonomi, drift av Buen kulturhus, samt ledelse og organisering av enheten med i overkant av 120 ansatte. 

– Vi har lagt vekt på at han er en leder som har stor tro på at kultur, idrett og frivillighet er viktig for samfunnsutviklingen i Agder. Kommunene er viktige samarbeidspartnere for oss og vi er glade for at han har erfaring fra Kristiansand og Lindesnes kommune.

– Limet i samfunnet

– Ole Magnus har lang erfaring fra idrettsliv og frivillighet og er for tiden styreleder i IK Start.  Vi har mange dyktige ansatte i avdelingen og den samlede kompetansen skal komme hele regionen til gode, sier fylkesdirektøren.

Skisland gleder seg til å begynne i sin nye jobb i Agder fylkeskommune.

–    Kultur er limet og identitetsbyggeren i samfunnet, og det som enkeltmennesker velger å gjøre hver dag. Det å få være med å bygge det videre for hele Agder er utrolig spennende, og jeg gleder meg veldig til dette, sier Ole Magnus Skisland

Informasjon om avdelingen

Avdelingen har 22 ansatte og har ansvar for Agder fylkeskommunes oppgaver innenfor kultur, idrett og frivillighet. Avdelingen er en del av den brede satsingen for at Agder skal være en attraktiv region, forvalter en rekke tilskudd, priser og stipend og legger til rette for rådgivning, møteplasser og dialog. Seksjon for fylkesbibliotek hører til avdelingen.