Sommerjobben gav mersmak for Astrid og Berit

Berit Høisen og Astrid Winnberg Skoge hadde begge sommerjobb i fylkesadministrasjonen. Nå er de ansatt i avdeling for bærekraftig utvikling.

Bilde av Astrid Skoge og Berit Høisen utenfor fylkeshuset - Klikk for stort bildeSommerjobben i Agder fylkeskommune gav mersmak for Astrid Winnberg Skoge og Berit Høisen. Agderfk

–Sommerjobben gav meg et veldig godt inntrykk, og da det dukket opp en spennende stilling her bestemte jeg meg for å søke. Jeg kjente til teamet og avdelingen fra tidligere, og la merke til det gode arbeidsmiljøet og de fine folkene fra sommerjobben i 2021, sier Berit Høisen.

Høisen jobber nå i en prosjektstilling som rådgiver i avdeling for bærekraftig utvikling. Her skal hun være nasjonal prosjektleder for utslippskutt i virksomheters verdikjede for Klimapartnere. Dette er et nasjonalt partnerskap for grønn næringsutvikling med base i Agder.

Vil bruke utdannelsen til å gjøre noe samfunnsnyttig

Astrid Winnberg Skoge er marinbiolog og som Høisen rådgiver i avdeling for bærekraftig utvikling hvor hun har et vikariat.

–Før jeg startet ante jeg ikke at fylkeskommunen hadde så mye spennende å tilby meg som naturviter og som biolog. Jeg så kanskje for meg en tørr kontorjobb, noe jeg tror mange andre også gjør. Det er jo kontorarbeid, men det er mye annet også! Jeg har blant annet deltatt på konferanser og workshops med ledende marine forskningsmiljøer. Jeg har også holdt foredrag i faglige og politiske samlinger, skrevet nyhetssaker og politiske saker og rapporter. Jobben gir meg mulighet til å være ute i regionen og snakke med folk, og jeg har jobbet mye med kommunikasjon og formidling. Jeg liker godt å ha en variert arbeidshverdag, sier Skoge.

Både Skoge og Høisen er glad de valgte Agder fylkeskommune.

–Et godt fagmiljø, en fleksibel arbeidsplass og et hyggelig arbeidsmiljø er viktig for meg. Jeg syns også Agder som arbeidsregion har mange spennende arbeidsmuligheter, mye regionalt engasjement, masse å finne på utenom jobb, og ikke minst: lange, fine somre, sier Høisen.

Bilde av Høisen og Skoge med en fylkeskommunal vimpel i handa. - Klikk for stort bildeFylkeskommunal estetikk er viktig for Astrid og Berit. Agderfk

Godt ivaretatt

–Jobb i Agder fylkeskommune har vært en helt super start på arbeidslivet - en relevant arbeidserfaring hvor jeg fikk bruke utdanningen min til noe samfunnsnyttig, lære nye ting og bygge både nettverk og selvtillit! Jeg har blitt veldig godt ivaretatt hele veien, opplever at min kompetanse blir verdsatt, og at kollegaene mine har tillit til mine vurderinger, sier Skoge.

–Opplever dere at fylkeskommunen har et godt «rykte» blant unge/nyutdannede?

–Det er nok todelt. De som er kjent med fylkeskommunen har et godt inntrykk, men for resten er det nok mer en litt mystisk og byråkratisk institusjon. Det løser vi ved å være mer til stede blant studentene i regionen. Vise hva fylkeskommunen jobber med og står for. Og fortsette sommeransatt-ordningen for studenter!, sier Høisen.

–Vil dere anbefale Agder fylkeskommune som arbeidsplass til deres nettverk?

Absolutt!