Vant trafikksikkerhetskonkurranse med video om ruskjøring

En gruppe elever fra Blå Kors videregående skole i Øvrebø i Vennesla vant konkurransen om beste bidrag i trafikksikkerhetskonkurransen 2024.

Med en video som handler om ruskjøring på ATV setter elevene fra skolen et viktig tema på dagsorden.  Du kan se vinnervideoen nederst i denne artikkelen.

– Vi falt for denne filmen fordi du fikk det så nært med et lite barn som  kanskje har mistet pappaen sin, sier Elen Regine Lauvhjell fra Trygg Trafikk Agder.

Konkurransen ble lyst ut blant alle de videregående skolene som har trafikksikkerhetsambassadører.

Effektfull film

– Mange effekter, lyd, musikk, alt klaffa så fint i denne filmen, sier Lauvhjell.

Prisen ble delt ut av Hans Otto Lund fra hovedutvalg for samferdsel og mobilitet i Agder fylkeskommune.

– Filmen var kort, effektiv og med et godt budskap, så den var veldig bra, sier han.

– Vi brukte en hel dag på opptakene til filmen, og så ble det litt redigering på læreren vår, sier Silje Bakke. Hun og Sindre Stensland bekler hovedrollene i filmen.

– Det blir brukt en del ATV i de indre bygder, derfor passet det bra å bruke det i filmen, sier læreren i byggklassen ved Blå Kors videregående Børge Litleskare.

– Her var alt på plass

Juryen sier dette i sin begrunnelse for hvorfor dette ble vinneren:

Her var alt på plass. Et stort spekter av medvirkende bidrar, både gutter og jenter, barn og voksne, og ulike personligheter, og gjør filmen aktuell for mange målgrupper. Filmmakerne har skjønt at lyd og musikk er et viktig virkemiddel, og i dette bidraget komplimenterer lyden godt de ulike scenene og løfter historiefortellingen fram med god dramaturgi. Filmingen og klippingen bidrar med å skape spenning, og vi får servert en skikkelig gjennomført film som vekker følelser. En ekstra honnør for at det er lagt til undertekst på filmen, noe som gjør budskapet tydeligere og ikke minst inkluderende. 
 
Det er tydelig at temaet trafikksikkerhet har blitt tatt opp som et viktig og aktuelt tema på skolen. Gjennom denne filmen involverer trafikksikkerhet alle på en realistisk og god måte. Dette er et bidrag med kvalitet, hvor det er lagt ned mye arbeid, både før, under og etter filming. Hele juryen var enige om at dette var en klar vinner.

*Juryen besto av representanter fra Nullvisjonen Agder, Trafoen/18pluss og Trygg Trafikk.

Pengepremie på 15 000

Vinnerskolen mottar kr. 15 000 kroner. Pengepremien skal forvaltes av skolen i samarbeid med elevråd og trafikksikkerhetskontakt, og brukes til sosiale og oppbyggelige tiltak på skolen, og komme alle elevene til gode.

Tusen takk til dere alle for innsatsen med å arrangere TS-konkurransen på deres skole! Vi fikk inn mange gode bidrag, og juryen hadde en vanskelig jobb med å kåre bare én vinner. 

Vinnerfilmen

 Her kan du se filmen som vant konkurransen.