Matregion Agder stiller sterkt på Norges største mat- og drikkemesse

Sørlandet skal vise seg fra sin beste side når matregionen Agder deltar på UMAMI Arena – Norges største møteplass for mat- og drikkebransjen.

Bilde. Fiskebåt på sjøen. - Klikk for stort bildeMatregion Agder stiller blant annet med sjømat på menyen under Norges største mat- og drikkemesse. Siren Fredriksen, Reinhartsen AS

Messen arrangeres i Nova Spektrum, Lillestrøm, fra 18. til 20. mars, og samler hele bransjen for å utforske nye trender, bygge nettverk og oppdage det beste innen mat og drikke.

I år stiller Agder med en egen stand på 48 m² (6x8 meter), hvor noen av regionens fremste produsenter og kokker vil presentere sine spesialiteter. Målet er å synliggjøre den unike matkulturen på Sørlandet og løfte fram kvaliteten og mangfoldet i våre lokale råvarer og produkter.

Lokale kokker lager Agdermenyen

Fem av Agders fremste kokker vil stå i spissen for å presentere Agdermenyen på messen:

  • Trond Moi (Hos Moi)
  • Hans Petter Klemmetsen (Smag & Behag)
  • Trond Kristiansen (Bønder i Byen)
  • Britt Elisabeth Fossdal (Designkokken/Stjørdalen gård, Tvedestrand)
  • Jens Christian Eide (Agder fylkeskommune)

Sammen vil de demonstrere hvordan lokale råvarer kan løftes til gastronomiske høyder.

Sterk representasjon fra lokale produsenter

Følgende leverandører fra Agder deltar på messen:

  • Jens Eide – kjøtt
  • Reinhartsen – sjømat
  • Sirdalsørret/Fjellfisk – ørret
  • Stolt Seafarm – piggvar
  • Røyland gård – frukt og bær
  • Hesnes gartneri – grønnsaker
  • Øvre Åbåll gård – grønnsaker
  • Tjamsland – ost
  • Grimstad Brusfabrikk – brus
  • Det Norske Brenneri – brennevin
  • Bygland Bryggeri – øl
  • Hunsfoss Bryggeri – øl

Felles samling 5. mars – pressen er invitert

For å koordinere deltakelsen på UMAMI Arena arrangeres det en samling på Sam Eyde videregående skole 5. mars kl. 10.30. Her vil alle involverte samles for å finpusse planene, og vi ønsker å invitere deg til å:

  • Høre mer om prosjektet
  • Smake på Agdermenyen
  • Møte produsentene og kokkene

I tillegg vil det fra kl. 12.15 arrangeres en speeddate mellom serveringsbransjen i Arendalsregionen og produsentene fra Agder som er finalister i den nasjonale kåringen Det Norske Måltid.

Vi tar kontakt nærmere arrangementet for mer informasjon. For spørsmål eller påmelding til samlingen, ta kontakt med Kari Kleivset