Matregion Agder stiller blant annet med sjømat på menyen under Norges største mat- og drikkemesse.
Siren Fredriksen, Reinhartsen AS
Messen arrangeres i Nova Spektrum, Lillestrøm, fra 18. til 20. mars, og samler hele bransjen for å utforske nye trender, bygge nettverk og oppdage det beste innen mat og drikke.
I år stiller Agder med en egen stand på 48 m² (6x8 meter), hvor noen av regionens fremste produsenter og kokker vil presentere sine spesialiteter. Målet er å synliggjøre den unike matkulturen på Sørlandet og løfte fram kvaliteten og mangfoldet i våre lokale råvarer og produkter.
Lokale kokker lager Agdermenyen
Fem av Agders fremste kokker vil stå i spissen for å presentere Agdermenyen på messen:
- Trond Moi (Hos Moi)
- Hans Petter Klemmetsen (Smag & Behag)
- Trond Kristiansen (Bønder i Byen)
- Britt Elisabeth Fossdal (Designkokken/Stjørdalen gård, Tvedestrand)
- Jens Christian Eide (Agder fylkeskommune)
Sammen vil de demonstrere hvordan lokale råvarer kan løftes til gastronomiske høyder.
Sterk representasjon fra lokale produsenter
Følgende leverandører fra Agder deltar på messen:
- Jens Eide – kjøtt
- Reinhartsen – sjømat
- Sirdalsørret/Fjellfisk – ørret
- Stolt Seafarm – piggvar
- Røyland gård – frukt og bær
- Hesnes gartneri – grønnsaker
- Øvre Åbåll gård – grønnsaker
- Tjamsland – ost
- Grimstad Brusfabrikk – brus
- Det Norske Brenneri – brennevin
- Bygland Bryggeri – øl
- Hunsfoss Bryggeri – øl
Felles samling 5. mars – pressen er invitert
For å koordinere deltakelsen på UMAMI Arena arrangeres det en samling på Sam Eyde videregående skole 5. mars kl. 10.30. Her vil alle involverte samles for å finpusse planene, og vi ønsker å invitere deg til å:
- Høre mer om prosjektet
- Smake på Agdermenyen
- Møte produsentene og kokkene
I tillegg vil det fra kl. 12.15 arrangeres en speeddate mellom serveringsbransjen i Arendalsregionen og produsentene fra Agder som er finalister i den nasjonale kåringen Det Norske Måltid.
Vi tar kontakt nærmere arrangementet for mer informasjon. For spørsmål eller påmelding til samlingen, ta kontakt med Kari Kleivset