Oppryddingen pågår – vis hensyn

Torsdag og fredag vil det pågå opprydding langs vegene etter det store snøfallet i Agder. Dette vil kunne føre til nedsatt hastighet på E18 og på fylkeskommunale og kommunale veger.

Politiet, Statens vegvesen og Agder fylkeskommune ber bilister som skal bruke bilen, om å vise hensyn og holde god avstand til bilen foran.

Agder fylkeskommune har ansvar for fylkesveger både i trafikkbelastede sentrumsområder og mindre trafikkerte veger der det henger trær med tung snø over vegene. Nå ryddes det overalt, og det kan bli korte stengninger av veger mens dette pågår.

– Det er stedvis glatte partier på E18, men spesielt på fylkeskommunale og kommunale veier. Vi ber derfor innbyggere som må bruke bilen om å beregne ekstra reisetid. I tillegg til glatt veibane så har de store snømengdene ført til høye brøytekanter, noe som igjen gir svekket siktsone, sier avsnittsleder ved politiets operasjonssentral i Agder, John Repstad.

Manuell dirigering i Arendal sentrum

Foto av veghøvel i fv. 420 Vestre gate i Arendal  - Klikk for stort bildeHer brukes veghøvel for å rydde fv. 420 Vestre gate i Arendal sentrum. Agder fylkeskommune

– I Arendal sentrum vil det være delvis stengt og delvis manuell dirigering i en periode torsdag for å få fram busser og for å gi plass til mannskapene som skal drive opprydding, sier seksjonsleder for Drift veg i Agder fylkeskommune, Rolf Ove Lunden.

Rolig på veiene

– Det er fortsatt lite trafikk på hovedveiene og det er vi glade for. Det vil fortsatt foregå snørydding på E18 og vi ber bilistene være oppmerksomme på det. Vær ekstra oppmerksom på de som driver oppryddingsarbeid, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Tore Jan Hansen.

Været framover

Foto av fjerning av trær på fv 4238 ved Broksmyr i Kristiansand kommune - Klikk for stort bildeKim Olsen fjerner nå trærne som har ligget over fv 4238 ved Broksmyr i Kristiansand kommune for å unngå nye trebrekk Agder fylkeskommune

På etatenes fellesmøte torsdag morgen fikk de en orientering om værsituasjonen fra Meteorologisk Institutt.

– Vinden vil løye utover torsdagen og fredagen og det kommer ikke mer nedbør. Det er likevel verdt å merke seg at det blir kaldere de neste dagene. Det kan være lurt å ha et pledd i bilen dersom noe skulle oppstå, sier Repstad.

Så langt er det ikke meldt om alvorlige trafikkulykker i forbindelse med snøværet på Sørlandet.