De viktigste målgruppene for bruk av spillemidler til idrettsformål er barn (6 – 12 år) og ungdom (13 – 19 år).
Gå til søknadsskjema
126 anlegg får totalt 123,5 millioner kroner i spillemidler
Agder fylkeskommune har på oppdrag fra kultur- og likestillingsdepartementet ansvaret for å fordele pengene som hvert år blir stilt til disposisjon for bygging av anlegg for idrett og fysisk aktivitet i Agder. Spillemiddelordningen er en del av Norsk Tippings overskudd.
Spillemidler til bygging og rehabilitering av anlegg for idrett og fysisk aktivitet skal bidra til infrastruktur som gir befolkningen mulighet til å drive aktivitet, både i regi av den frivillige, medlemsbaserte idretten og gjennom muligheten for egenorganisert aktivitet.
Søknader for 271 millioner kroner
Til hovedfordelingen av årets spillemidler har fylkeskommunen godkjent 197 søknader med en samlet søknadssum på 271 millioner kroner. 126 søknader får til sammen tildelt 123,5 millioner kroner.
Fordeling ordinære anlegg 2024 (PDF, 460 kB)
Fordeling nærmiljøanlegg 2024 (PDF, 453 kB)
176 anlegg får totalt 141 millioner kroner i spillemidler
Agder fylkeskommune har på oppdrag fra kultur- og likestillingsdepartementet fått ansvaret for å fordele pengene som hvert år blir stilt til disposisjon for bygging av anlegg for idrett og fysisk aktivitet i Agder. Spillemiddelordningen er en del av Norsk Tippings overskudd.
Spillemidler til bygging og rehabilitering av idrettsanlegg skal bidra til infrastruktur som gir befolkningen mulighet til å drive aktivitet, både i regi av den frivillige, medlemsbaserte idretten og gjennom muligheten for egenorganisert aktivitet.
Søknad for 313 millioner kroner
Til hovedfordelingen av årets spillemidler har fylkeskommunen mottatt 268 søknader med en samlet søknadssum på 313 224 000 kroner. 176 søknader får til sammen tildelt 141 249 000 kroner.
Fordeling ordinære anlegg 2023 (PDF, 468 kB)
Fordeling nærmiljøanlegg 2023 (PDF, 524 kB)
Søknadsfrist
Ta kontakt med den aktuelle kommunen for informasjon om søknadsfrist. Kommunen sender søknadene videre til fylkeskommunen innen 15. januar hvert år.
Hvem kan søke?
Kommuner/fylkeskommuner, idrettslag/organisasjonsledd i Norges idrettsforbund (NIF), idrettslag organisert under Samisk idrettsforbund, sammenslutninger organisert under Norges Jeger- og Fiskerforbund, Den Norske Turistforening, Norges Bilsportforbund, eller Det Frivillige Skyttervesen, aksjeselskap/allmennaksjeselskap og kommunale foretak, stiftelser, andre sammenslutninger (f.eks. borettslag og velforeninger).
Sammenslutninger organisert under Friluftsrådenes Landsforbund, samt Oslofjordens Friluftsråd, og Norsk Friluftsliv kan søke om tilskudd til friluftslivsanlegg.
Hva kan det søkes om støtte til?
Det er mulig å søke tilskudd til bygging og rehabilitering av idrettsanlegg som er åpent for allmenn idrettslig virksomhet og som ikke er underlagt kommersielle interesser. Det gis tilskudd til følgende typer anlegg:
• Ordinære anlegg (organisert idrett og fysisk aktivitet)
• Nærmiljøanlegg (egenorganisert fysisk aktivitet)
Krav til søknaden
Søknad om tilskudd til anlegg for idrett og fysisk aktivitet, med aktuelle vedlegg, leveres på elektronisk søknadsskjema. Det skal søkes i den kommunen der anlegget er geografisk plassert. Anlegget som det søkes om tilskudd til må inngå i en kommunal plan.
Mer informasjon
For mer informasjon om tilskuddordningen, krav til vedlegg, godkjenninger, tilskuddssatser, ulike typer anlegg og annet vises det til Bestemmelser om tilskudd til anlegg for idrett og fysisk aktivitet – V 0732.
Kulturdepartementet - Idrett
Kulturdepartementet - Søknadsskjema
Kulturdepartementet - Bestemmelser, veiledere med mer
Anleggsregisteret