Strategi for kraftforedlende industri på Agder

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Forsiden til strategi for kraftforedlende industri på Agder. Illustrasjon - Klikk for stort bildeForsiden til strategi for kraftforedlende industri på Agder Agder fylkeskommune

 «Regionplan Agder 2030 sitt hovedmål er å utvikle Agder til en miljømessig, sosialt og økonomisk bærekraftig region i 2030 – et attraktivt lavutslippssamfunn med gode levekår.» 

Agder har forutsetninger for industriell vekst. Vi er en region rik på fornybar kraft med verdensledende kompetanse innenfor en rekke ulike industrielle felt. Målsettingen for strategien for kraftforedlende industri på Agder er: 

«Agder skal være en attraktiv region for etablering av ny grønn, fossilfri, sirkulær og bærekraftig, kraftforedlende industri, basert på regionens fortrinn og egne kraftressurser.» 

Strategien kan lastes ned her:

Strategi for kraftforedlende industri på Agder (PDF, 711 kB)

Strategien, med justeringer basert på høringsinnspillene, ble vedtatt av fylkestinget den 25. oktober 2022. Det ble imidlertid fremmet krav om lovlighetskontroll av vedtaket vedrørende saken om implementering av EUs «Green Deal», Fit for 55 og taksonomi. Dette ble sendt til departementet. 

12. mai 2023 kom det svar fra Kommunal- og distriktsdepartementet. Konklusjonen var at departementet ikke kan se at fylkestingets vedtak har et ulovlig innhold. Departementet vurderer at "kravet om lovlighetskontroll ikke kan føre fram". 

Dermed må strategien anses for å være endelig vedtatt.