Få hjelp i oppstarten

Agder fylkeskommune ønsker å stimulere til entreprenørskap gjennom satsing på gründere som kan tenke seg å starte eller utvikle egen virksomhet.

I regionen arrangeres det hele tiden gründerkurs som er spesialdesignet for gründere. Kursene arrangeres flere steder i regionen.

Grunder365-portalen gir deg kontaktinformasjon, kurskalender, gründerhistorier og lenker til oppstartshjelp. Her kan du også se opptak fra tidligere kurs og arrangementer. 

Etablerersenteret i Agder IKS er ett felles etablerersenter under utvikling, som skal være for hele Agder. Det skal tilby gratis rådgivning og kurs for gründere. På nettsiden finner du oversikt over kurs og kontakter.

Gründere kan også få god starthjelp fra næringsansvarlig i sin hjemkommune. Kommunene har næringsrådgivere som kan være et bra sted å starte for å lufte ideen man har, eller søke støtte til etableringen. Gjennom kontakt med din hjemkommune kommer det kanskje opp nye muligheter for lokale, nettverk og mentorer i prosessen videre. 

Innovasjon Norge tilbyr kurs, rådgivning, finansieringsmuligheter og muligheter for nettverksbygging til bedrifter som er i oppstartsfasen.