Nyttårsaksjonen

Nyttårsaksjonen er et arrangement som arrangeres hvert år i januar. Da markerer vi de mest alvorlige ulykkene i Agder i året som har gått.

Nullvisjonen står sentralt innenfor arbeidet med trafikksikkerhet og det handler om å jobbe for at ingen skal dø eller få alvorlige skader i trafikken.

Nyttårsaksjonen 2020

Nyttårsaksjonen 2020 skulle avholdt fysisk i januar 2021 med en markering på E18 ved Sørlandsparken, på samme måte som den tradisjonelt har vært avholdt tidligere. På grunn av nasjonale smittevernregler ble den fysiske delen av aksjonen avlyst. Siden ingen fysiske markeringer kunne gjennomføres,  ble nyttårsaksjonen i 2020 avholdt digitalt perioden 4.-8. januar 2021 og arbeidet med med trafikksikkerhet i Agder sto i fokus. I 2020 mistet 95 mennesker livet i trafikken i Norge. Det er et rekordlavt antall, og for første gang mindre enn 100 trafikkdøde i ett enkelt år. For bare 10 år siden var tallet 208 på ett år.

Et av de digitale innslagene fra Nyttårsaksjonen i 2020 er fortalt av Arthur Robertsen, som mistet sin beste kamerat i en trafikkulykke i 2013. Hør hans sterke historie her.

Mer informasjon finner du på Facebooksidene til Nyttårsaksjonen Agder.

Agder fylkeskommune jobber målrettet for trafikksikkerhet   

Til toppen