Batterifabrikk på Dahlske vgs

– Denne batterifabrikken knyttet til aAutomasjonslinjen ved skolen, vil gi elever en stor fordel når det gjelder fremtidig jobbsøking hos industribedriftene i vekst som Morrow, Kitron og Biozin i Åmli. Det forteller Gunhild Espeset, stolt rektor, etter åpningen.

Nylig var det høytidelig snorklipping av ordfører Beate Skretting og andre prominente gjester da Dahlske videregående skole åpnet Grimstad Batterifabrikk, på skolen.

Det var omtrent 150 personer som møtte opp til åpningen. I tillegg til Grimstadordfører Skretting, var også CFO (teknisk sjef fra Kitron) Stian Haugen og prosjektleder i Morrow Research and Development, Markus Våle til stedet. Også på plass var representanter fra UiA og fagskolen i Grimstad, samt flere fra pressen.

– Dette var utrolig gøy. Og at vi fikk mye presseoppmerksomhet både lokalt og regionalt viser at dette er det stor interesse for i landsdelen. For første gang i historien er det startet opp ett skoleløp innen automasjon i gamle Aust -Agder. Tidligere har elever fra Aust-Agder måttet flytte til Kristiansand eller Mandal for å kunne utdanne seg innen denne retningen, forklarer rektor Gunhild Espeset.

Automasjonslinjen er plassert øst i Agder som direkte resultat av Morrow sin batterifabrikk. Automasjonslinjen ved Dahlske vgs rekrutterer elever fra Risør, Tvedestrand, Froland, Arendal, Grimstad, Lillesand og Birkeland.

 

Til toppen