Besøkte Agder-bedrifter på global energimesse

–Energimessen i Houston viser at Agder er godt posisjonert for å ta del i den industrielle delen av det grønne skiftet, sier fylkesordfører, Arne Thomassen.

Fylkesordfører Arne Thomassen og fylkesdirektør næring Kristin Tofte Andresen møtte flere sørlandsbedrifter på stand i Houston mandag. Her er det salgsdirektør Trofim Teriochin som presenterer Marine Technology. Til høyre: Internasjonal rådgiver Morten Lauknes i Business Region Kristiansand. Bildet er tatt i messehallen i Houston. Personene står rundt et bord og lytter. - Klikk for stort bildeFylkesordfører Arne Thomassen og fylkesdirektør næring Kristin Tofte Andresen møtte flere sørlandsbedrifter på stand i Houston mandag. Her er det salgsdirektør Trofim Teriochin som presenterer Marine Technology. Til høyre: Internasjonal rådgiver Morten Lauknes i Business Region Kristiansand. Arne Roger Janse, Janse Kommunikasjon AS   

–Årets energimesse synliggjør de enorme utfordringene, og mulighetene, som det grønne skiftet byr på. Her spiller Agder en viktig rolle. Vi har kompetansen og teknologien som kan gjøre en forskjell, sier Thomassen.

Sammen med fylkesdirektør for næring, kultur og kulturminnevern, Kristin Tofte Andresen var Thomassen på plass i Houston da Offshore Technology Conference (OTC) åpnet mandag. Der var også Kristiansand kommune representert ved varaordfører Erik Rostoft, direktør for samhandling og innovasjon Bernt Jørgen Stray, næringssjef Geir Haugum og internasjonal rådgiver Morten Lauknes i Business Region Kristiansand.

Bred energimesse med sterk Agder-representasjon

Det som tidligere var en nær rendyrket olje- og gasskonferanse, er transformert til en bred energimesse som viser vridningen fra fossile til fornybare energiformer som både Houston, Agder og resten av verden opplever.

- Fokuset for OTC har endret seg kraftig siden jeg var her sist, for en del år siden. Det er blitt en fantastisk messe som synliggjør utvikling i grønne skiftet. Vi ser at en del av de største aktørene er kommet langt og at utviklingen går fort. Da gjelder det for Norge å henge med, sier Thomassen.

Under en lang vandring i messehallen mandag, møtte Thomassen og co. en rekke Agder-bedrifter, deriblant Cameron Sense, Aker Solutions, BW Offshore, Future Production, Telaris, Star Information System og Marine Technology. Fra før hadde den sørlandske delegasjonen en-til-en-møter med toppsjefene i NOV og HMH.

- Jeg er glad for å se at Agder er representert med mange spennende bedrifter som følger med i timen. Energibransjen er viktig for Agder. Mange tusen mennesker har sine arbeidsplasser her, minner Thomassen om.

Reisen til Houston har vært tilrettelagt av GCE NODE, klyngeorganisasjonen som samler den sørlandske leverandørindustrien. Den norske generalkonsulen i Houston har bidratt med relevant innhold og også vært vertskap for flere samlinger.

- Agder og Houston har sterke bånd. Det er viktig å opprettholde og vedlikeholde de gode relasjonene vi har til byen som betegnes som verdens energihovedstad, sier Thomassen.

Til toppen