Dagsturhytta nominert til internasjonal pris

Dagsturhytta Agder er nominert til «Building of the Year Award» av Arch Daily, verdens største nettsted for arkitektur og design. 

–Fantastisk moro, og en fjær i hatten til både prosjektet og arkitekten, sier fylkesordfører Arne Thomassen. 

Bilde av Dagsturhytta Agder og logo fra Arch Daily.  - Klikk for stort bildeDagsturhytta Agder er nominert til prestisjefylt pris

Nå kan du være med å stemme frem dagsturhytta i konkurransen med andre bygg fra hele verden.

Nylig ble de nominerte til Building of the Year Award offentliggjort av Arch Daily.  Nettstedet er med sine 215 millioner årlige besøkende, på lista over de 1000 mest besøkte nettsteder i verden. 

Blant de nominerte i kategorien «Public & Landscape Architecture» finner vi Dagsturhytta Agder som er tegnet av arkitektkontoret Feste landskap arkitektur. Dagsturhytta Agder har blitt nominert i to ulike kategorier: «Hospitality Architecture» og «Public & Landscape Architecture».

Arkitekt David Fjågesund er glad for nominasjonen, men mener det kan bli vanskelig å vinne.

–Det skal nok mye til å nå til topps i konkurransen med så mange andre bra prosjekter. Det er uansett veldig moro å bli nominert. I tillegg er det flott reklame for prosjektet.

Prosjektleder Bård Andreas Lassen, håper mange gir sin stemme til Dagsturhytta Agder.

–Vi er veldig fornøyd med hvordan dagsturhyttene har blitt seende ut, og spør du meg så er det den flotteste dagsturhytta i verden. Vi har faktisk fått forespørsel fra en kar i New Zealand som har lyst til å bygge tilsvarende dagsturhytte der, så det er tydelig at den vekker interesse internasjonalt. Det hadde vært utrolig gøy om dagsturhytta kunne stikke av med en av prisene i konkurransen. Jeg håper mange vil være med å stemme.  

Avstemningen avsluttes 14. februar 2024.

I konkurranse med 5 andre kontorer vant Feste landskap arkitektur fylkeskommunens arkitektkonkurranse for Dagsturhytta Agder i 2021. 

For mer om arkitektkonkurransen, juryens begrunnelse og konseptet til Feste landskap og arkitektur.