Fv. 42 Blakstadkleiva åpnet for trafikk

Tirsdag 31. januar åpnet fv. 42 Blakstadkleiva for trafikk etter lang tids stengning og omkjøring. Den nye gang- og sykkelvegen åpner senere i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Jeg vil gi ros til våre ansatte og entreprenør for at vi har gjennomført et veldig vanskelig prosjekt. Det er et prosjekt som er viktig for utviklingen av Froland kommune, med all næringsutvikling som skjer i området, sier fylkesordfører Arne Thomassen.

Vi har gjennomført, og det viktigste for oss har vært helse- miljø og sikkerhet for de som arbeider på anlegget, beboere og de som ferdes på vegen.

Gang- og sykkelvegen ferdig senere

– Gang- og sykkelvegen er ikke ferdig enda, så da må folk benytte den som går gjennom boligområdet foreløpig, sier byggeleder Paul Ridola.

– Det har vært krevende, men samtidig veldig lærerikt. Vi har hatt masse utfordringer, og folk har vært irriterte underveis. Det har vært mange folk inne som har gjort en god jobb, og vi har lært mye om vanskelig fjell.

Viktig å gjennomføre

Vi har gjennomført et av de vanskeligste prosjektene på Agder med dårlig fjell, løse masser og tekniske utfordringer. Vi kommer ut av dette med økt kompetanse og viktige erfaringer som vi har med oss i andre prosjekter, avslutter fylkesordfører Arne Thomassen.