God påske kjære egd!

Vi går mot stadig lengre dager og lysere kvelder. Det er fortsatt mange muligheter for de som gjerne vil gå på ski. Andre vil kanskje stelle i hagen eller ta den første båtturen? Det er ikke bare til fjells du trenger å ta med sjokolade og appelsin i sekken!

I anledning påsken har jeg lyst til å minne om at Agder fylkeskommune og kommunene i Agder har samarbeidet om å sette opp dagsturhytter i alle kommunene. Så langt har 22 kommuner fått hytta på plass, og de tre siste hyttene i Sirdal, Tvedestrand og Grimstad blir bygd nå i vår. Hyttene er perfekte mål for en dagstur i påskeferien, og jeg vil oppfordre alle til å besøke én eller flere dagsturhytter i nærheten av der dere bor. Kanskje kan du også invitere med noen du tenker kan ha lyst til å lære med om friluftsliv og turgåing, eller som bare trenger noen å være sammen med.

I 2025 er det Friluftslivets år, men jeg tenker at vi allerede nå må bruke dagsturhyttene til å være mer aktiv på fritiden. Tenk hvis vi kunne hatt som mål å ha besøkt alle hyttene i Agder innen utgangen av Friluftslivets år? Ikke for å skryte, men jeg har vært på 18 av hyttene, så dere må bare henge i..... Informasjon om hvor hyttene ligger, finner du på ut.no eller søk her på fylkeskommunens hjemmeside.

Andre tips kan være å besøke det fantastiske Raet nasjonalpark, mellom Tvedestrand og Grimstad eller det fantastiske landskapet på Lista, med Lista fyr som et naturlig besøksmål. I tillegg har vi flotte uthavner, museer og gallerier.

Uansett hva du velger å gjøre ønsker jeg deg som skal tilbringe påsken på Agder noen fine dager som turist i egen kommune eller i fylket.

Vennlig hilsen Arne Thomassen
Fylkesordfører i Agder