Grimstad tannklinikk offisielt åpnet tirsdag

Tirsdag 15. november var det klart for offisiell åpning av den nye Grimstad tannklinikk. Klinikken er samlokalisert med Fagskolen i Agder i Grøm næringspark.

Snorklippp ved åpningen av nye Grimstad tannklinikk - Klikk for stort bildeTidligere fylkestannlege i Aust-Agder Jan Ask, fylkestingspolitiker Torunn Ostad og tannlege Neelam Ahmadi sto for åpningen av nye Grimstad tannklinikk. Jo Vegard Aardal

Gruppeleder for Høyre i fylkestinget Torunn Ostad sto for åpningen av tannklinikken i Tønnevoldskogen. Snora som ble klippet denne gangen besto naturlig nok av en tanntråd før Ostad erklærte klinikken for åpnet.

– Jeg synes det er kjempestas at Grimstad tannklinikk, med de spesialistfunksjonene den har kommer så sentralt i Agder, med beliggenhet nært E18. Det er blitt veldig flott. De har god plass og fine nye lokaler. Her er det mange muligheter for å ta vare på de mange gruppene som fylkeskommunene har ansvar for å gi god tannbehandling, sier Ostad.

Viktig med gode lokaler

Virksomhetsleder Svein Resset i tannhelsetjenesten i Agder fylkeskommune mener det er svært viktig med gode lokaler:

– Det er viktig både for de ansatte, som skal ha sin daglige arbeidsplass her og pasientene som skal gis et godt tannhelsetilbud. Hele lokalene er veldig delikate og fine, og her har vi fått mye fint og godt utstyr til å gi god tannbehandling, sier Resset.

Klinikkleder Marianne Haug Grønningsæter sier dette om de nye lokalene:

– Vi er storfornøyde med den nye klinikken. Den er egentlig blitt bedre enn jeg trodde. Det er noe med å ikke bare se den på en plantegning, slik vi gjorde før innflytting. Den gode stemningen fra de gamle lokalene på Eddiken har vi tatt med oss, og det er virkelig en motivasjon å komme på jobb i så flotte lokaler. Det er viktig å ha godt og moderne utstyr i vårt yrke, og det er også viktig med et godt arbeidsmiljø. Her har vi fått i pose og sekk.

Store funksjonelle rom

Foto av klinikksjef Marianne Haug Grønningsæter og virksomhetsleder Svein Resset. - Klikk for stort bildePå plass i tannlegestolen: klinikksjef Marianne Haug Grønningsæter og virksomhetsleder Svein Resset. Jo Vegard Aardal

– På klinikken har vi kombinert bærekraftig kvalitet i interiøret med en fin fargepalett. Kanskje en utradisjonell sådan for en tannklinikk, men det er vi svært fornøyde med, sier Grønningsæter

– Hvordan kan pasientene merke forskjell?

– De fleste ansatte er de samme, og et tannlegekontor ser kanskje for noen ut som «et tannlegekontor», men jeg skulle jo tro de fleste merker stor forskjell når det kommer til fysiske og visuelle forhold, sier klinikklederen.

– Når det kommer til hvordan pasientene blir tatt imot og ivaretatt, håper jeg alle har en god opplevelse. Jeg forstår at kanskje den største forskjellen for pasientene har vært at vi dessverre er vanskeligere å nå på telefon. Det er et nytt system som har litt startproblemer, men det er klart, vi er blitt en større klinikk med flere behandlere og mer pågang, så det er også en forklaring. 

Tannlegefaget er i kontinuerlig utvikling og her har vi alle forutsetninger for å følge med i tiden. Faget, og engasjementet for faget, er noe som er en stor drivkraft for oss, forklarer Grønningsæter.

Spesialistfunksjoner

De nye lokalene til Grimstad tannklinikk - Klikk for stort bildeSlik ser nye Grimstad tannklinikk ut Jo Vegard Aardal

Grimstad tannklinikk huser nå Agder fylkeskommunes spesialist i multidisiplinær odontologi, Eivind Bodal. Klinikken har også fått ett av de to tverrfaglige TOO-teamene i fylket hit sammen med psykologen som jobber der, Ambika Ask. Disse teamene samt moderne utstyr, gjør at klinikken har fått en skikkelig oppgradering av hva de kan tilby. Klinikken har nå fått 13 store behandlingsrom med helt nytt utstyr.

– Åpningen var en stor dag for oss. Vi har vært i drift noen måneder, men det er først de siste få ukene vi har hatt alt av møbler på plass. Nå fikk vi endelig en offisiell åpning med ansatte og kollegaer, representanter fra både ledelse og bygg, drift og utbygging Agder fylkeskommune, politikere, BRG, Dental sør, IKT Agder og Senab Eikeland. Det var veldig stas og god stemning, avslutter klinikkleder Marianne Haug Grønningsæter ved Grimstad tannklinikk.

Til toppen