Møtte toppsjefene i HMH og NOV i Houston

Toppsjefene i HMH og National Oilwell Varco hadde kun ett ønske i møte med politisk ledelse i Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune i Houston helgen 29.april-1.mai: Flere fly inn og ut av Kristiansand.

Seks personer rundt et bord - Klikk for stort bildeSøndag kveld møtte Agder-delegasjonen toppsjefen i National Oilwell Varco. Fra venstre: Tom Fidjeland (GCE NODE), Clay Williams (NOV), Frode Jensen (NOV), Kristin Tofte Andresen (Agder), Arne Thomassen (Agder), Erik Rostoft (Kristiansand), Bernt Jørgen Stray (Kristiansand) og Geir Haugum (Business Region Kristiansand). Arne Roger Janse, Janse Kommunikasjon AS

 Fylkesordfører Arne Thomassen og varaordfører Erik Rostoft i Kristiansand brukte deler av sist helg på å møte de globale toppsjefene i to av de største selskapene i Kristiansand.

Pete Miller er administrerende direktør i HMH (tidligere kjent som MHWirth). Selskapet har hovedkontor i Houston, men nærmere 1000 av sine 2000 ansatte i Norge og Kristiansand. Clay Williams er administrerende direktør i National Oilwell Varco. Også NOV har hovedkontor i Houston, men Kristiansand er den nest største lokasjonen målt i arbeidsplasser.

– NOV og HMH er selvsagt enormt viktige bedrifter for Kristiansand og Agder-regionen. Den direkte sysselsettingseffekten og andre ringvirkninger skal ikke undervurderes, sier Erik Rostoft.

I dagene før Offshore Technology Conference (OTC) startet i Houston, tilbrakte Rostoft og Thomassen deler av helgen på møter med de Houston-baserte toppsjefene.

– Vi står midt i en overgang til fornybar energi, men olje- og gassindustrien vil være veldig viktig for regionen vår i flere tiår fremover. Vi ser dette enda tydeligere nå, sier Thomassen og henviser til konflikten i Ukraina.

I tillegg til å presentere strategier for utvikling av regionen og byen, som blant annet omfatter visjonen om å bygge en 'elektrisk region' og en 'batterikyst', hadde den politiske delegasjonen ett sentralt spørsmål til konsernsjefene: Hva kan vi gjøre for dere?

Basert på svarene virker både NOV og HMH fornøyde med dagens tilstand i Kristiansand, Arendal, Lyngdal og Agder generelt. Clay Williams hadde ingen spesifikke ønsker til Agder-delegasjonen, og Pete Millers eneste forespørsel var flere internasjonale flyvninger, først og fremst til og fra Amsterdam.

- Vi kommer til å reise mye mer fremover. Og hvis det er én ting Covid har lært oss, så er det at du kan zoome så mye du vil, men å komme sammen i samme rom er avgjørende for å gjøre forretninger, sier Miller.

Fredag kveld møtte Agder-delegasjonen toppsjefen i HMH. Fra venstre: Erik Rostoft (Kristiansand), Pete Miller (HMH), Agnes Norgård (LO) og Arne Thomassen (Agder). Personene står horisontalt på rekke med grå bakgrunn. - Klikk for stort bildeFredag kveld møtte Agder-delegasjonen toppsjefen i HMH. Fra venstre: Erik Rostoft (Kristiansand), Pete Miller (HMH), Agnes Norgård (LO) og Arne Thomassen (Agder). Arne Roger Janse, Janse Kommunikasjon AS

Både Miller og Williams var takknemlige for at politikerne tok seg tid til å reise til Houston og møte dem.

– Vi setter veldig pris på at lederne i Kristiansand og Agder bryr seg om hva vi gjør. Jeg håper dere vil se mye bra fra oss de neste to årene. Vi har store planer, sier Miller.

- Agder er en svært viktig del av vår virksomhet. Vi setter stor pris på den gode relasjonen vi har til byen, regionen, universitetet og lokalsamfunnene, sier Williams.

Portrett av fire personer. Foto. - Klikk for stort bildeSøndag kveld møtte Agder-delegasjonen toppsjefen i National Oilwell Varco. Fra venstre: Frode Jensen (NOV), Clay Williams (NOV), Erik Rostoft (Kristiansand) og Arne Thomassen (Agder). Arne Roger Janse, Janse kommunikasjon AS