Nå åpnes mange dagsturhytter i Agder

Torsdag åpnet fylkesordfører Arne Thomassen og ordfører Jan Oddvar Skisland, Øyliblikk, den nye dagsturhytta i Kristiansand. Snart åpnes flere.

Ordførere klipper snor ved åpning av dagsturhytte. Foto. - Klikk for stort bildeFylkesordfører Arne Thomassen og ordfører i Kristiansand kommune, Jan Oddvar Skisland åpner Øyliblikk. Bård Andreas Lassen, Agderfk

Mange hadde tatt turen til åpningsfesten for den nye dagsturhytta på Øyliheia i Kristiansand. I solskinn og et hvitt vinterslør viste Øyliblikk seg fra sin beste side. Sammen med Midt-Agder Friluftsråd rigget Kristiansand kommune til med både aktiviteter, boller og kakao. 

Fylkesordføreren takket grunneier Elkem for å stille tomt til disposisjon, og gav også honnør til alle de frivillige som har bidratt i arbeidet med dagsturhytta.

Godt samarbeid mellom det offentlige og frivilligheten er utrolig viktig dersom vi skal nå målene vi har satt oss for regionen, sa Thomassen. Han takket også Sparebankstiftelsen SR-bank som inviterte Agder fylkeskommunen til å lede prosjektet på regionalt nivå. 

Fire personer står foran dagsturhytta. Foto. - Klikk for stort bildeFylkesordfører Arne Thomassen, gave og kommunikasjonssjef i Sparebankstiftelsen SR-bank, Ellen Insteford, ordfører i Kristiansand Jan Oddvar Skisland og daglig leder i Sparebankstiftelsen SR-bank, Kjetil Skævesland. Bård Andreas Lassen, Agderfk

Kart i stort format

Sju hytter har åpnet så langt

Øyliblikk er den sjuende dagsturhytta som har blitt åpnet for allmenn bruk.  De øvrige hyttene som er åpnet ligger i Lillesand, Vennesla, Bykle, Åmli, Birkenes og Lindesnes.

Fylkesordfører Arne Thomassen synes det er artig å se hvordan dagsturhyttene nå tas i bruk.

Det er kjempegøy å se at hvordan det nå ferdigstilles dagsturhytter over hele fylket. Jeg har selv besøkt flere av hyttene, og alle ligger på fine og attraktive steder som jeg håper mange har lyst til å besøke. Dette er skikkelig bra folkehelsearbeid av både kommunene og fylkeskommunen. 

Flere åpningsarrangementer de kommende ukene

I ukene fremover blir det åpning av flere dagsturhytter. Prosjektleder Bård Andreas Lassen forteller at fremdriften i prosjektet er som planlagt, og at til sammen 10 av 25 hytter har blitt bygd så langt. Flere av dem skal åpnes i tiden fremover. 

Vi har oppfordret alle kommunene til å lage en åpningsfest når hyttene skal tas i bruk. Hver kommune får et tilskudd på 15 000 kr til gjennomføring av arrangementet. Sammen med friluftsråd og lokale lag og foreninger har kommunene vært flinke til å lage fest. Jeg håper mange blir med på åpningsfesten for hytta i sin kommune, sier Lassen.

Søndag 12. mars åpnes dagsturhytta nær Loshavn i Farsund, mens «Sherpahytta» på Vågefjell i Lyngdal åpnes 25. mars. Dagen etter åpnes dagsturhytta på Storehei i Flekkefjord, mens «Tippin» i Åseral åpnes 23. april.

Mer informasjon om prosjektet Dagsturhytta Agder

Bilde av dagsturhytta Farsund. Foto. - Klikk for stort bildeDagsturhytta Farsund som åpner 12. mars kl. 13.00. Bård Andreas Lassen, Agderfk