Pangstart for medielærlingene i Agder fylkeskommune

For første gang har Agder fylkeskommune tatt inn to lærlinger fra det nye medieproduksjonsfaget. – Jeg vil oppfordre bedrifter og offentlige virksomheter til å ta inn lærlinger. Det er en vinn-vinn-situasjon – læringen går begge veier, sier Knut Lindland, fylkesdirektør for innovasjon og organisasjonsutvikling i Agder fylkeskommune.

Medielærlinger i arbeid under Arendalsuka. Foto - Klikk for stort bildeStrømming av arrangement på Arendal gamle rådhus under Arendalsuka. Fra venstre: Eskil Salomon Fjørtoft, Kim Sigbjørn Auestad og Jo Vegard Aardal. Cheryl Macdonald  Eskil Salomon Fjørtoft og Kim Sigbjørn Auestad kommer fra Tangen videregående skole og skal være to år i lære i avdeling for kommunikasjon på fylkeshuset i Kristiansand.

Den første uken på jobb ble en pangstart. Eskil og Kim gikk rett på oppdrag med å sørge for teknikk og strømming av arrangementer under Arendalsuka. Her fulgte de store deler av programmet til Agder fylkeskommune og #vårtagder – alt under kyndig veiledning av kommunikasjonsrådgiver Jo Vegard Aardal.

Eskil og Kim gikk begge to på informasjonsteknologi og medieproduksjon på Vg1 og medieproduksjon på Vg2 på Tangen videregående skole. Denne utdanningen tilbys også  på Sam Eyde videregående skole.

– Informasjonsteknologi og medieproduksjon er perfekt for de som har lyst til å være kreative på både skole og i jobb. På denne utdanningen blir du utfordret innen IT-kunnskaper og medieproduksjon. Du trenger ikke forhåndskunnskaper og ferdigheter, men lærer dette på utdanningen, sier Eskil. 

– For oss er lærlingene en svært etterspurt ressurs som vil tilføre oss ny kunnskap og etterlengtet kapasitet. Samtidig har vi en viktig veilederrolle og håper og tror at vi vil kunne tilføre lærlingene mye. Kim og Eskil vil de nærmeste par årene jobbe med å strømme politiske møter og arrangementer, lage filmsnutter, gjøre fotoopptak, produsere nyhetssaker og en rekke andre aktiviteter innen kommunikasjonsfaget, sier Svein Buer, avdelingsleder for kommunikasjon.

Ta inn en lærling – eller to!

– Da vi begynte i Vg2, kunne vi velge mellom spesialisering i informasjonsteknologi (IT) eller spesialisering i medieproduksjon. Her synes jeg det var veldig vanskelig og velge, men landet på medieproduksjon og er godt fornøyd med det, sier Kim. Eskil har nå valgt å gå mot fagbrev innen innholdsproduksjonsfaget, mens Kim ønsker å ta fagbrev i medieteknikkfaget.

Innspilling av podcast på Vårt Agder-båten under Arendalsuka. Foto - Klikk for stort bildeInnspilling av podcast på Vårt Agder-båten under Arendalsuka. Podcastverten til høyre er Tore Løvland fra Kristiansand kommune Jo Vegard Aardal  – Det er mange fordeler med å ta inn lærlinger i bedrifter og offentlige virksomheter. Lærlingene får en solid og praktisk rettet utdanning og arbeidet blir fordelt på flere på arbeidsplassen. Læringen vil gå begge veier selv – selv om oppdraget er å hjelpe lærlingen til fagbrev, avslutter Knut Lindland, fylkesdirektør for innovasjon og organisasjonsutvikling i Agder fylkeskommune.

Kontaktpersoner:

Dersom du er nysgjerrig på å ta inn en lærling innenfor informasjonsteknologi og medieproduksjon, ta kontakt med skolene ved: 

Sam Eyde videregående skole:

Avdelingsleder Grethe Hope
Telefon 917 74 644
grethe.hope@sameyde.vgs.no

Tangen videregående skole:

Avdelingsleder Øystein Båsland
Telefon 918 60 693 
oystein.basland@tangen.vgs.no

Ana Margarita Quinteros
Telefon 908 01 351
ana.margarita.quinteros@tangen.vgs.no

Galeasen Mester af Rønne til kai ved Arendal gamle rådhus under Arendalsuka 2022. Foto - Klikk for stort bilde«Vårt Agder»-båten under Arendalsuka. Mange av arrangementene Kim og Eskil bisto med ble strømmet herfra. Svein Buer   

Til toppen