Ungdom fra Agder lager ny podkast

– Dette er en ufiltrert podkast om hvordan det er å være ungdom og om ungdomskultur. Det blir mye latter, tull og fjas. Men også prat om viktige og ærlige temaer. Nå inviteres du til å bli med på reisen og lære mer om hvordan det er å være ung i dag! Det oppfordrer Tonje Eikrem Jacobsen. Hun er rådgiver ved avdeling for kultur, idrett og frivillighet i Agder fylkeskommune og fylkeskontakt for UKM Agder.

Hør hva ungdom er opptatt av i ny podkast av, for og med ungdom fra Agder.

Agder-ungdom med mye på hjerte

For kort tid siden slapp UKM (ung kultur møtes) i Agder, første episode av podkasten «Ungdom og sånn».  Du møter Nanna Thomsen Hald og Håvard Bruborg. De er begge 17 år og går på videregående skole i henholdsvis Mandal og Grimstad (Dahlske vgs). Begge har mye på hjertet og har mange baller i luften, likevel var ønsket om å starte en podkast noe de virkelig brant for.

– Det var gjennom et møte i ressursgruppa til UKM i Agder ønsket at ideen om en podkast tok form. Der er ungdommene med i planleggingen av fylkesfestivalene til Ung Kultur Møtes.

Dette så vi for oss kunne bli et godt supplement til våre arrangementer, hvor vi setter tema som ungdommen er opptatt av, på dagsorden, forklarer Tonje. –

Hvorfor podkast?

– Da vi spurte Nanna og Håvard hvorfor de ville lage en podkast så var meldingen klar, for det finnes omtrent ingen slike medier som retter seg mot ungdom og hvordan det er å være ung i dagens samfunn. I hvert fall ikke formidlet av ungdommen selv! Gjennom podkasten ønsker de å snakke om det ungdom egentlig holder på med og hva ungdomskultur er i dag, formidlet av ungdommen selv. Navnet på podkasten sier seg jo egentlig selv, vi skal rett og slett snakke om ungdom og sånn!

Agder fylkeskommune og UKM (Ung Kultur Møtes) Agder

Hvert år arrangeres UKM mønstringer for ungdom i kommunene på Agder. Noen av disse ungdommene blir plukket ut til å delta på fylkesfestivalen som arrangeres av Agder fylkeskommune.

– I starten av sommerferien får 50 ungdommer fra fylkesfestivalen mulighet til å bli med og representere vårt fylke på landsfestivalen. I år er det i Trondheim. UKM handler også om å skape møteplasser og ulike kulturaktiviteter gjennom hele året. Her skal blant annet podkasten være et godt supplement som vil gi oss et innblikk i hva ungdommen er opptatt av, levert av ungdommen selv, avslutter en begeistret Tonje, som håper ungdommene nå får mange lyttere.

Du finner podkasten på blant annet Spotyfi. 

 

Til toppen