Viktig bedriftsbesøk på videregående skole

Nylig hadde Kvadraturen vgs besøk av Morrow Batteries som for tiden bygger batterifabrikk i Arendal. Silje Hebnes (prosessingeniør) og Elisabeth Medel (HR-direktør) presenterte bedriften Morrow Batteries for et fullsatt auditorium.

I saken satt det elever fra teknologi- og industrifagene, elektrofagene, prosessoperatørfagene og de studieforberedende fagene. I tillegg til elever fra Kvadraturen vgs var det også kommet elever fra Eilert Sundt i Farsund og Vennesla. Elever fra Risør deltok via Teams.

Elevene fikk høre om bedriften, fabrikken i Arendal og målene fremover. Et av målene er at bedriften i 2030 skal ha de laveste utslippene blant alle batterifabrikker som er etablert globalt. Elisabeth Meidel fortalte blant annet om organisasjonen i bedriften, og behovet for ansatte. De håper at elevene de traff i løpet av få år kan få jobb i Morrow, derfor prioriterer de skolebesøk som dette i Kristiansand.

Det ble også god tid til at elevene kunne stille spørsmål. – Vi er veldig fornøyd med at Morrow Batteries kom hit og at vi fikk samlet så mange elever fra forskjellige skoler. Her har vi felles interesser, forteller Preben Skogen, rektor ved Kvadraturen videregående skole.

Til toppen