Vinnere i konkurranse om mobilitet kåret

226 bidrag kom inn i Agder fylkeskommunes foto- og illustrasjonskonkurranse om mobilitet. 35 ungdommer deltok i konkurransen.

Premiert foto/illustrasjon i konkurransen mobilitet - Klikk for stort bildeVinnerillustrasjonen fra Nora Vinjor Røssland Nora Vinjor Røssland

Agder fylkeskommune arrangerte i høst en foto- og illustrasjonskonkurranse for barn- og unge under 25 år med temaet mobilitet. Nå har det blitt kåret to vinnere og totalt fem premierte bidrag.

– 35 unge har sendt inn hele 226 bilder og illustrasjoner, så det tok noen dager å vurdere alle de flotte bidragene sier rådgiver Marit Vatn Jensen i avdeling for strategi og mobilitet i Agder fylkeskommune. Hun har sammen med grafiker Sanne Bak-Pedersen og Ingvild M Lindaas hatt den spennende og vanskelige jobben med å velge ut vinnere.

Mobilitet

– Agder fylkeskommune har i 2022 arbeidet med regional plan for mobilitet. Den handler om hvordan vi reiser, hvor vi reiser og hva som påvirker valgene våre. Det dreier seg også om transport av varer og gods. Medvirkning med barn og unge har vært en viktig del av planarbeidet og derfor var det også ønskelig at en konkurranse skulle rettes mot denne målgruppen, forklarer Jensen.

– Vi har nå fått anledning til å motta foto og illustrasjonsbidrag unge og fått se hva de legger i temaet sier prosjektleder for regional plan for mobilitet Ingvild Møgster Lindaas.

Kriterier i vurderingen

– Vi har vurdert bidragene ut ifra tema, kunstnerisk uttrykk og teknisk kvalitet. Det har vært et givende oppdrag og vi vil takke alle de unge som har sendt inn sine arbeider, sier grafisk formgiver Sanne Bak-Pedersen.

Det er en bonus å kunne benytte bilder og illustrasjoner fra barn og unge i planen.  Vi håper de som har sendt inn bidrag fortsetter å utvikle sine kreative evner og vi takker for at dere har deltatt.

Utvelgelsen gikk over flere dager og juryen har valgt å premiere disse fem bidragene – gratulerer til dere!

De premierte bidragene:

1. plass foto - Hannah Eike Velken

Premiert foto/illustrasjon i konkurransen mobilitet - Klikk for stort bildeDette fotoet vant Hannah Eike Velken 1. plass med. Hannah Eike Velken .jpg Premiert foto/illustrasjon i konkurransen mobilitet - Klikk for stort bildeVinnerillustrasjonen fra Nora Vinjor Røssland Nora Vinjor Røssland

Vinnerbildet har en kreativ vinkel, overrasker samtidig som aktiviteten er gjenkjennbar. Det viser aktiv og bærekraftig transport på sykkel, et tema i regional plan for mobilitet. Videre har bildet en balansert komposisjon og et flott fargeutsnitt.  Her har fotografen formidlet temaet på et kunstnerisk vis.

1. plass illustrasjon - Nora Vinjor Røssland: 

Dette bidraget forteller mange historier om de som er med på bussturen. Det formidler både miljømessig, økonomisk og sosial bærekraft. Juryen er imponert over kreativitet, detaljer, fargebruk og formidlingsevne.

 

 

 

Premiert foto/illustrasjon i konkurransen mobilitet - Klikk for stort bildeAndreplass foto fra Marcus Phu-Thien Doan. Marcus Phu-Thien Doan

2. plass foto - Marcus Phu-Thien Doan: 

Bildet som fikk andreplass viser aktivitet på havna i Kristiansand.  Godstransport er et av temaene i regional plan for mobilitet   Vi synes bildet forteller en mobilitets historie, om godset/ varetransporten som skal sjøveien. Videre viser bildet en offshore båt og et cruise skip, som også er en del av næringsaktiviteten på havna. Bildet har en kreativ vinkel med rene linjer og klare farger. God komposisjon og balanse i bildet.

 

Premiert foto/illustrasjon i konkurransen mobilitet - Klikk for stort bildeAndreplass illustrasjon fra Viktor Kildal Viktor Kildal

2. plass illustrasjon - Viktor Kildal:

Bidraget viser mikromobilitet som har bidratt til å endre transportmåter især i byområdene. Dette er et tema i regional plan for mobilitet. Vi synes den utvalgte illustrasjonen er tydelig og har et enkelt og illustrerende uttrykk som egner seg i publikasjoner. Bidragsyter har vist evne til å benytte seg av ny teknologi for å løse oppgaven.

 

 

 

Premiert foto/illustrasjon i konkurransen mobilitet - Klikk for stort bildeKristine Mari Opedal tok tredjeplass foto med dette bildet. Kristine Mari Opedal

3.plass foto - Kristine Mari Opedal:

Bildet som fikk 3. plassen viser ei ung jente som bruker moderne teknologi, en billett app. for å reise kollektivt.  Kollektivtransport, barn og unge, samt nye teknologiske billettløsninger er viktige tema i mobilitetsplanen. Bidraget formidler en reise, en personlig historiefortelling. Vi skimter bussjåføren og passasjeren i bakgrunnen. Bildet har søkelys på billetten/mobilen, samtidig som det har en dybde. Fargene skaper dynamikk i bildet.