Det er gøy å se så mange av dere ungdommer samla her i dag på Sam Eyde!
I dag skal dere bli kjent med og høre mer om hvor spennende, viktig og nødvendig restaurant og matfag spesielt og yrkesfag generelt er for Agder og samfunnet vårt.
Dere som er her i dag er helt avgjørende for at vi skal lykkes med å gjøre Agder til et enda bedre sted å bo.
At dere finner et yrke dere brenner for, og finner interessant.
Det er enormt viktig for Agder!
Og restaurant og matfag er virkelig et slikt yrke!
Mat - og måltidsbransjen i Agder er i en spennende utvikling!
Vi har som region mange muligheter med råvarer fra fjell, innland og kysten.
Velger du produksjon, servering eller tilberedning av mat som utdanning og yrke, vil du i framtida være med å utforme et samfunn som tar vare på og utvikler bruk av naturressurser, bidrar til et sunnere kosthold og bygger relasjoner til mennesker.
Her kan du gjøre en forskjell!
Og sunn mat i offentlige virksomheter, spisesteder og reiselivsopplevelser er også med på å gi bedre folkehelse, gode måltidsfellesskap og opplevelser til alle som reiser til eller bor i Agder.
Du kan bidra til at Agder blir et bedre sted å både bo i ikke minst komme til!
Målet vårt, er at Agder skal være kjent for den gode og spennende maten og de gode måltidsopplevelsene.
For å få til det har vi satt i gang prosjektet Matregion Agder
Vi skal utvikle lokale matvarer som merkevare.
Sammen skal vi øke produksjon og bruk av gode råvarer fra land - og havbruk i Agder.
Skal vi lykkes har vi behov for nettopp deg, og at du velger mat – og måltidsbransjen med utdanning fra yrkesfag.
Derfor håper jeg dagen i dag vil gjøre dere enda mer interessert i å være med på mat og restaurant-laget!
Jeg ønsker dere en flott dag her på Sam Eyde!
.