I løpet av 2023 har Likestilt arbeidsliv, som tidligere kun hadde et fokus på Agder, jobbet med en nasjonal utrulling av sertifiseringsordningen. Dette har medført i en økning i antall virksomheter som deltar i vår sertifiseringsordning, samt flere virksomheter som deltar på våre fag- og temasamlinger.
Helge Flø Kvamsås under Arendalsuka
Olav Helland v/Oslo kommune
En hedersbetegnelse å bli nevnt
I år mottok Likestilt arbeidsliv 1 090 000 kroner fra statsbudsjettet. Under Arendalsuka i år uttalte Helge Flø Kvamsås, politisk rådgiver for kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery:
- Det er en hedersbetegnelse at Likestilt arbeidsliv spesifikt er nevnt med navn i statsbudsjettet. Det er ikke alle prosjekter forunt, for det henger høyt.
Kvamsås la til at målene i Likestilt arbeidsliv harmonerer godt med regjeringens mål på likestillings- og mangfoldsfeltet. Agder er i en særstilling når det gjelder å jobbe godt med likestilling og er derfor et forbilde for resten av landet.
Prioriterer økt deltakelse og likestilling
Kultur – og likestillingsdepartementet prioriterer i år et kulturløft for hele landet, økt deltakelse og likestilling. Departementet vurderer at Likestilt arbeidsliv er et tiltak som bidrar til målet om økonomisk selvstendighet og likestilt arbeidsliv.
- Statsstøtte er ikke bare en økonomisk hjelp, men en anerkjennelse av at arbeidsgiverperspektivet er viktig for å skape et inkluderende og rettferdig arbeidsmiljø for alle. Vi ser fortsatt klare skiller som må overvinnes, og med denne støtten har vi muligheten til å utvikle ordningen om et mer likestilt arbeidsliv, og tilby verktøyet og kompetanseprogrammet til hele Norge, sier leder for Likestilt arbeidsliv, Patricia Sandnes Hartmann.