Barne- og ungdomsbokblogg

"Agder leser barne- og ungdomsbøker" er en blogg med bokomtaler skrevet av bibliotekansatte i Agder. Bloggen startet opp i 2012 og inneholder omtaler av et stort spekter av bøker - bildebøker, tegneserier, barnebøker og ungdomsromaner. 

Bokomtalene publiseres på bloggen i forbindelse med barne- og ungdomsbokmøter arrangert av Agder fylkesbibliotek. Målgruppe for møtene er alle som jobber med litteraturformidling i folke- eller skolebibliotek i Agder. Hver av deltagerne presenterer en bok og deretter åpnes det for samtale og diskusjon om boka. Møtet inkluderer vanligvis også et besøk av en aktuell forfatter.

Klikk for stort bildeBlogg: Agder leser   Fylkesbiblioteket har i flere år arrangert møter der både barne- og ungdomsbøker blir formidlet. I år har vi utvidet til to separate bokmøter, ett for barnelitteratur og ett for ungdomslitteratur. Dette med tanke på bibliotekansatte som kun jobber med en av disse målgruppene.

Arrangementene holdes i et av bibliotekene, og er en fin anledning til å bli kjent med hverandre og de ulike biblioteklokalene i fylket. Vårens møter ble imidlertid holdt digitalt på grunn av koronasituasjonen. Men vi håper å kunne møtes som normalt til høsten, og har lagt inn to møtedatoer i kalenderen: Barnebokmøte 3. november i Risør og Ungdomsbokmøte 5. november i Tvedestrand. Alternativt møtes vi digitalt på zoom.

Les bokomtaler i "Agder leser barne- og ungdomsbøker".

Til toppen