Sommerles

Den nasjonale kampanjen Sommerles har kommet for å bli. Den startet opp i Vestfold i 2012 og finnes nå i alle fylker i Norge. I Agder startet vi i 2013 med en regional kampanje med eget materiell. Fra og med 2018 er vi en del av den nasjonale lesekampanjen. Den er nettbasert og driftes lokalt av alle folkebibliotek med målgruppe barn i grunnskolens 1. – 7. trinn.

Alle barn kan selv registrere seg på Sommerles. I løpet av sommeren registrerer barna hva og hvor mye de leser, får poeng og går underveis opp i nivå. På noen av nivåene får de premier, digitale eller fysiske. Bibliotekene har ansvaret for premiene og administrerer kampanjen lokalt. Gamingprinsipper danner grunnlaget for framdriften.

Sommerles pågår i perioden 1. juni til 31. august.

Etter at kampanjen er over er det som regel diplomfest og feiring med ulikt innhold. I 2020 ble det i mange av fylkets bibliotek feiret med en digital filmforestilling. På oppdrag av fylkesbiblioteket lagde forfattere og filmskapere noe helt nytt – basert på boka til André Vaaler og Oscar Jansen «Villaksen Salomon». 

Vil du vite mer om Sommerles, se her.

Til toppen