Krigsseilerne

Vandreutstilling om krigsseilerne - tilbud til bibliotek i Agder.

Bilde  fra filmen Krigseileren - Klikk for stort bilde Arkivet freds- og menneskerettighetssenter

Utstillingen er laget av Norsk senter for krigsseilerhistorie ved ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter i Kristiansand sammen med filmselskapet Mer Film i forbindelse med lanseringen av filmen «Krigsseileren».

Utstillingen tar for seg temaer fra filmen og sentrale deler av krigsseilerhistorien. Den forteller også om mindre kjente deler av historien som for eksempel om kvinnene som seilte om bord på norske skip. I utstillingen er det både bilder fra filmen og bilder fra krigsårene. 

I samarbeid med Agder fylkesbibliotek er det produsert to eksemplarer av vandreutstillingen, som nå tilbys til bibliotek. 

Utstillingen består av fire frittstående plater i re-board, et lett og solid materiale. Platene har bilder og tekst på begge sider og kan plasseres på ulike måter slik at det passer i ditt bibliotek. Målene på utstillingen er: 1,8 m x 1,2 m pr. plate.

Utstillingen sendes med bibliotektransporten, og det er gratis for bibliotekene å motta den.

Bibliotekene kan bestille foredrag separat ved å kontakte Bjørn Tore Rosendahl på Arkivet, epost: btr@arkivet.no. Avtalt pris for foredrag er 5000 kr., betales av bibliotekene.

 

Påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med ase.haugland@agderfk.no om dere ikke er påmeldt, men likevel ønsker å vise utstillingen på biblioteket.