Miljøfyrtårn – Møter likestillingsutfordringer bedre

Linda Kittelsen, administrasjonsansvarlige og prosjektleder for Likestilt arbeidsliv og Linn Grøtberg, leder for kommunikasjon i stiftelsen Miljøfyrtårn mener sertifisering i Likestilt arbeidsliv styrker deres arbeidsplass. Kittelsen forteller at det å være en del av sertifiseringsordningen Likestilt arbeidsliv har gjort virksomheten bedre i stand til å møte utfordringer i virksomhetens hverdag.

Miljøfyrtårn har et godt forankret arbeidet med Likestilt arbeidsliv, fra styre og ledelse i tillegg til å involvere alle ansatte i arbeidet. Stiftelsen Miljøfyrtårn er en sertifiseringsordning, på lik linje med Likestilt arbeidsliv. Kittelsen mener Likestilt arbeidsliv komplementerer virksomheten og er verdifull både internt, for deres arbeidsmiljø, men også viktig når de jobber med omdømme, blant annet på hvordan virksomheten rekrutterer og hvordan de jobber med deres samfunnsansvar. Grøtberg mener at Likestilt arbeidsliv gir Miljøfyrtårn som virksomhet et verktøy som bidrar til å stryke deres sentrale styringsdokumenter, samtidig som sertifiseringen er en god veiledning i hvordan de kan bruke mangfold for å oppnå virksomhetens målsettinger.

Likestilt arbeidsliv har gjort oss i stand til å møte utfordringer bedre. For vi «Vi lever som vi lærer» sier Linn Grøtberg 

"Vi ser at innsatsområdene i Likestilt arbeidsliv henger tett sammen og gir oss mulighet for å spisse kompetansen og forbedre det vi driver med til daglig, hvor Likestilt arbeidsliv påvirker interne rutiner og implementeres i  sentrale dokumenter for vårt arbeid. En egen HR-strategi utarbeides, og det er positivt at mangfold og likestilling er blitt en del av denne".