Yrkesfag på VG2 og VG3 åpner 27. april

På regjeringens pressekonferanse 7. april ble det klart at videregående skoler åpner 27. april for elever på VG3 som følger yrkesfaglig løp i skole og yrkesfagelever på VG2.

Ny avdelingsleder for tannhelsetjenesten

Dag Arthur Lunde Songe har takket ja og er ansatt som avdelingsleder for den offentlige tannhelsetjenesten i Agder fylkeskommune.

Gjennomførte koronatiltak i Agder fylkeskommune

Agder fylkeskommune har gjennomført en rekke tiltak knyttet til koronapandemien. Les en kronologisk oversikt frem til 3. april her. Nye tiltak kommer fortløpende.

Vil framskynde byggeprosjekter for å redusere ledighet

Agder fylkeskommune går nå gjennom prosjekter det kan være naturlig å framskynde for å stimulere økonomien i landsdelen.

Hjelper elever og lærere direkte på Youtube

Direkte fra videostudio på Vennesla videregående skole sender Agder fylkeskommune live til elever og lærere fra hele landet. Sendingene har navnet “Heimefra” og er blitt til i et samarbeid med Nasjonal digital læringsarena (NDLA). Sendingene finner sted kl 11 og 13 fra mandag til torsdag på Youtube .

Midlertidig fritak fra driveplikten for drosjeløyver i Agder

Utbrudd av coronaviruset har medført en kraftig nedgang i etterspørselen etter drosjetjenester. Det gjør at inntjeningsgrunnlaget for løyvehaverne i Agder er gått ned.

Lanserer veiprosjekter som kan forseres med statlige tiltaksmidler

– Vi har to prosjekter som raskt kan forseres ved bruk av statlige tiltaksmidler for å sikre aktivitet i bygg- og anleggsbransjen, sier fylkesordfører Arne Thomassen.

Fylkeskommunen vil stille ansatte med helsekompetanse til disposisjon for kommuner og sykehus i Agder

I Agder fylkeskommune er det nærmere 400 ansatte med helsefaglig kompetanse der over halvparten er knyttet til den offentlige tannhelsetjenesten.

Viktig å koordinere innsatsen for næringslivet på Agder

Agder fylkeskommune har virkemidler som kan være aktuelle for å bøte på skadevirkningene i næringslivet. – Vi jobber også med å koordinere tiltak i landsdelen sammen med blant annet NHO, LO, KS, Fylkesmannen, NAV, Innovasjon Norge og klyngene på Agder, sier fylkesordfører Arne Thomassen.

Gjennomførte fylkesutvalget som videomøte

Fylkesutvalget ble tirsdag gjennomført som videomøte. Alle fikk sagt sitt, og alle fikk stemt. Fylkesordføreren oppfordrer til at mest mulig skal gjennomføres som planlagt de neste ukene.