Aktuelt

Vedtak om tilbudsstruktur og andre saker

Oppsummert vedtok hovedutvalget å opprettholde/styrke en rekke tilbud ved skolene (se under for detaljer). I tillegg vedtok hovedutvalget å be Arendal kommune utvikle en digital skolehelsetjeneste i Agder. Til finansiering av oppdraget bevilget de en million kr. De vedtok også å etablerer en arbeidsgruppe som skal se på eksisterende og vurderer evt. nye tilbudene til elever med høyt læringspotensial . De avslo også søknad om støtte fra Vegår private videregående skole.

Inviterer til ny runde spørjeundersøking om korona og livskvalitet

Denne veka går det ut invitasjonar til over ti tusen personar i Agder om å svare på korleis korona påverker livskvalitet og psykisk helse.

Politisk behandling av tilbudsstrukturen for de offentlige videregående skolene

Tirsdag 24. november skal hovedutvalg for utdanning og kompetanse behandle tilbudsstrukturen for de offentlige videregående skolene i Agder 2021/2022.

Elever i karantene ved Sam Eyde vgs

Sent i går kveld (18. november) ble det klar at to elever ved Sam Eyde videregående skole (vgs) i Arendal har testet positivt for covid-19. -Smittesporing ble gjort sent i går kveld og i natt og mer enn 80 personer er bedt om å gå i karantene, det opplyser Nils Inge Øyna, rektor ved skolen.

UNESCO-stillinga skal til Setesdal

Agder fylkeskommune har lyst ut ei 3-årig stilling som prosjektleder for oppfølging av UNESCO Setesdal. Dette er det nå oppstått debatt om, og det er derfor behov for noen oppklaringer. La det ikke være noen tvil: Tanken har hele tida vært at prosjektlederen skal tilbringe mesteparten av tida i Setesdal hvor stillinga skal plasseres. Den konkrete lokaliseringen av kontorplassen i Setesdal vil bli avklart. Stillinga skal ha sitt arbeid i og for Setesdal!

57 i karantene ved Mandal videregående skole

Mandal, 14.11.20: 8 lærere og 49 elever fra en klasse på Vg1 og en klasse på Vg2 ved Mandal videregående er lørdag 14. november satt i karantene. – Vi fikk i dag beskjed om at to elever ved skolen har testet positivt for Covid-19. De som er i karantene vil i morgen bli kontaktet av kommunens smittevernsenter for testing, sier rektor Oddvar Haaland ved Mandal videregående skole.  

43 i karantene ved Kvadraturen videregående skole

Kristiansand, 13.11.20: Det er 36 elever fra Vg   1 og 7 lærere ved Kvadraturen videregående som fredag 13. november er satt i karantene. – Eleven som har fått påvist Covid-19 har ikke vært på skolen den siste uken. Karantenetiden varer derfor kun frem til 17. november – 10 dager etter de sist hadde kontakt med medeleven, sier rektor Morten Torkelsen.

Smittevern på de videregående skolene og om gult eller rødt nivå

-Smittevernarbeidet mot korona er som et maraton. Vi merker at det er vanskelig å holde «trøkket opp» over tid. Derfor er det viktig å understreke at de smitteverntiltakene som vi har satt inn i skolene, ser så langt ut til å virke godt – så sant de følges! Nå ber vi elever, foresatte og ansatte bidra til at vi orker å stå i dette videre. «Det virker dere – derfor må vi orke det videre», oppfordrer Arly Hauge, fylkesdirektør utdanning, som også takker alle som bidrar.

73 i karantene ved Arendal videregående skole

-Det er 70 elever og 3 lærere i Vg3  som i formiddag er satt i karantene. I samråd med smittesporingsteamet i Arendal kommune er alle bedt om å gå i karantene umiddelbart. Det sier Kjell Wedø, rektor ved Arendal videregående skole.

61 i karantene pga mistanke om koronasmittet elev

-Ved Vågsbygd videregående skole har vi i kveld (11. november) sendt ut sms-varsel om å gå i karantene fordi det er sterk mistanke om at en medelev vil teste positiv på korona-prøve. Det er snakk om 58 elever på vg2 og Vg3 og tre lærere. Eleven har i dag tatt testen, men svaret foreligger tidligst i morgen, forklarer Odd Ivar Hjetland, rektor ved Vågsbygd videregående skole.

Til toppen