Aktuelt

Fv. 4224 Lysevegen vinterstenges 30. november kl. 12

Onsdag 30. november kl. 12 stenges fylkesvegen mellom Sirdal og Lysebotn for sesongen. Agder fylkeskommune og Verneområdestyret for Setesdal-Vesthei, Ryfylkeheiane og Frafjordheiane har i år inngått avtale om når Lysevegen skal åpnes og stenges.

Ny samarbeidsavtale mellom Universitetet i Agder og Agder fylkeskommune

– Vi må jobbe sammen for å oppnå målene våre for landsdelen, sier rektor ved Universitetet i Agder, Sunniva Whittaker og fylkesordfører Arne Thomassen.   

Grimstad tannklinikk offisielt åpnet tirsdag

Tirsdag 15. november var det klart for offisiell åpning av den nye Grimstad tannklinikk. Klinikken er samlokalisert med Fagskolen i Agder i Grøm næringspark.

Fylkeskulturprisen til Bragdøya kystlag

Hovedutvalg for kultur, folkehelse og frivillighet har i dag vedtatt å tildele Agder fylkeskommunes f ylkeskulturpris 2022 til Bragdøya kystlag.  Fylkeskulturprisen er på kr. 50 000 sammen med et kunstverk av billedkunstner Mette Stausland.

Vinnere i konkurranse om mobilitet kåret

226 bidrag kom inn i Agder fylkeskommunes foto- og illustrasjonskonkurranse om mobilitet. 35 ungdommer deltok i konkurransen.

Ungdata: Det går greit i Agder

I dag starter den to-dagers lange Ungdata-konferansen, hvor forskere vil gi større innblikk i hvordan unge på Agder har det. Tallene viser at u ngdom i Agder har det stort sett bra. Likevel er det flere grunner til bekymring, og stadig flere yngre jenter sier de sliter med stress, press og psykiske plager.

Hausten er tid for viltpåkøyrslar – kva skal du gjere om det skjer?

Hausten er tida på året då det skjer flest viltpåkøyrslar. Å køyre på ein elg eller eit rådyr kan vere både skremmande og farleg. Ein viltpåkøyrsel medfører materielle skadar, lidingar for det trefte dyret og kan også medføre personskade.

Utforsker nye måtar å engasjere ungdom på

Agder fylkeskommune er ein av partnarane i eit europeisk samarbeidsprosjekt som skal utforske nye metodar for å i større grad involvera ungdom i samfunnet.   

Nå åpnes den første dagsturhytta

– Jeg har allerede vært på plassen, og hytta ser veldig fin ut. Jeg gleder meg til at både jeg og alle andre kan ta den i bruk. Det sier Arne Thomassen, fylkesordfører i Agder. Førstkommende søndag blir det offisiell åpning av den første av 25 dagsturhytter i Agder. Hytta ligger på Kniben i Lillesand, og fylkesordføreren deltar på åpningsfesten.

Oppdatert statistikk på kommunenivå - med ferdige presentasjonar

Analyseavdelinga i Agder fylkeskommune har oppdatert kommunepresentasjonar for Agder med siste tilgjengelege tal. Presentasjonane er del av nettstaden Agdertall, som presenterer statistikk og fakta om Agder.

Til toppen