Aktuelt

Viktige Agder-saker på agendaen i Agdertinget

Agdertinget er en del av den regionale samhandlingsstrukturen, og en møteplass for Agders ordførere og Agderbenken på Stortinget. Her løftes viktige saker for landsdelen til orientering og diskusjon. 

Slik blir Dagsturhytta Agder

Agder fylkeskommune har i samarbeid med Sparebankstiftelsen SR-bank invitert kommunene til å bli med i prosjektet Dagsturhytta Agder. Målet er å sette opp 25 attraktive og like dagsturhytter innen 2025 – én i hver kommune som ønsker dette. Feste Sør AS sitt forslag «Qgd» vant konkurransen om hvordan Dagsturhytta Agder skal se ut.

Ber russen teste seg - russ i Kristiansand tester positiv for Covid-19

13. mai: – To russ som var på russetreff på Mjåvann lørdag 8. mai har i dag testet positiv på koronavirus. De var begge smitteførende 8. mai. Alle russ som var på Mjåvann lørdag 8. mai må gå i testkarantene inntil de er testet og har fått negativt resultat. Det sier Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.

Nytt smittetilfelle ved KKG i Kristiansand

12. mai: – Nok en vg3 elev ved Kristiansand katedralskole Gimle har testet positiv for Covid-19. Eleven går i en klasse som allerede er i karantene, men 44 elever og 4 ansatt må forlenge karantene frem til 21. mai. Husstandsmedlemmer får ventekarantene til første negative test fremvises. Nærkontakter kan teste seg ut etter andre negative test (etter 7 dager). Det forklarer Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.

Lysevegen åpnet i dag kl. 12

I dag kl 12 åpnet Agder fylkeskommune fylkesveg 4224 fra Sirdal til Lysebotn.

Karantene ved fire videregående skoler

11. mai: I løpet av kvelden har vi fått melding om smittetilfeller og karantene ved ytterligere fire videregående skoler. Tre i Kristiansand og Mandal videregående skole. Dette er i tillegg til tidligere melding i dag om karantene ved Vennesla videregående skole. Det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning. 

Fylkesutvalgets vedtak 11. mai 2021

Fylkesutvalget tildelte 11,1 mill. kroner for 2021 til prosjektene som inngår i Folkehelseprogram Agder 2017‒2021. Fylkesutvalget lyser videre ut 760 000 kroner i tilskuddsmidler til frivillige og ideelle organisasjoner som ønsker å iverksette egne tiltak knyttet til målene i regional plan for likestilling inkludering og mangfold på Agder (2015‒2027). Les mer om dette og øvrige vedtak her.  

Hjemmeundervisning og Vennesla-russ i forebyggende karantene

11. mai: – En russ tilknyttet Vennesla vgs er bekreftet smittet. Noen av russens nærkontakter, som går på skolen, venter på prøvesvar.  Skolen har derfor valgt at elever som har rullet med Venneslarussen denne helga må i forebyggende karantene. Skolen går også over på digital undervisning i morra 12. mai. Det opplyser Gyrid Nedberg Grønlid, rektor ved Vennesla videregående skole.

Karantene ved Vågsbygd vgs i Kristiansand

10. mai: – Til sammen 55 elever og 5 ansatte må i karantene ved Vågsbygd videregående skole. Vi har i dag sendt ut melding om at vi har en elev som har testet positivt på Covid-19 i dag. De elevene som har vært i nærkontakt har fått en SMS-melding med beskjed om å gå i karantene i 10 dager fram til 16. eller 17. mai, avhengig av når de sist var i nærkontakt med den smittede.  Det opplyser Odd Ivar Hjetland, rektor på Vågsbygd vgs, som også oppforder alle til å holde avstand, redusere nærkontakter og holde ut.  

Smittet person på russebuss

10. mai: - Lillesand videregående skole har i dag sendt ut følgende melding til våre elever etter at en person med Covid-19 har vært innom Lillesands russebuss. Alle som var med på russebussen natt til lørdag 8. mai må i smittekarantene! Husstandsmedlemmene til disse må også i ventekarantene inntil det foreligger en negativ første test hos de som har vært på bussen. Det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning. 

Til toppen