Aktuelt

Møtte toppsjefene i HMH og NOV i Houston

Toppsjefene i HMH og National Oilwell Varco hadde kun ett ønske i møte med politisk ledelse i Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune i Houston helgen 29.april-1.mai: Flere fly inn og ut av Kristiansand.

Fylkesting i mai - program og saker

Fylkestinget holder sitt møte 3. og 4. mai på Clarion Hotel Ernst. Møte er åpent for både pressen og publikum. Første dag blir det en rekke orienteringer og dialog med medvirkningsorganene, mens dag to er satt av til behandling av saker. Møtet strømmes som vanlig.

Demokratiuka – viktigere enn noen gang?

– Årets tema på Europakonferansen er dessverre høyaktuelt. Vi vet at ytringsfriheten er under press også i mange land i Europa. På gjestelisten står ukrainske politikere og hviterussiske opposisjonelle. Dermed er også krigen i Ukraina et alvorlig bakteppe under demokratiuken. Det forteller Kristin Tofte Andressen, fylkesdirektør for næring, kultur, og kulturminnevern.

Hvordan gikk jakta i vinter, og hva kan det si oss om elgen og hjorten i Agder? 

Høsten 2021 ble det igjen satt ny fellingsrekord for hjort i Agder. Det ble felt nesten like mange hjort som elg.     

UKM- ung kultur møtes igjen

Førstkommende lørdag, 23. april er det klar for UKM Agder øst i Arendal. Da blir det både kunstutstilling på Bomuldsfabriken Kunsthall og stort sceneshow i Arendal kulturhus

Ny fergeforbindelse fra Kristiansand til Nederland gir økt samarbeid og utvikling

7.april åpnet en ny fergeforbindelse mellom Kristiansand og Eemshaven i Nord-Nederland. Fylkesordfører Arne Thomassen mener den nye fergen blir veldig viktig for Agder.  

Vil du være med å utvikle fremtidens IT- og medieansatte?

Informasjonsteknologi og medieproduksjon er et nytt og spennende utdanningsprogram i videregående opplæring. Digin, Digi Agder, Agder fylkeskommune og IKT Agder ønsker å samle bransjen til felles innsats for å sikre et godt utdanningsløp for disse elevene.

Internasjonal konferanse setter Agder på kartet.

– Med tema «friluftsterapi» er dette en konferanse som bør interessere mange. Målgruppen er f.eks ansatte innen utdanning, planavdelinger, folkehelse og HR, forklarer Terje Andersen, rådgiver i direktørområdet for folkehelse. Han sitter på vegne av Agder fylkeskommune i styringsgruppa for den 9. internasjonale opplevelseskonferansen (IATC) som arrangeres i Agder fra 20.-25. juni 2022.

Status for arbeidene på fv. 42 i Blakstadkleiva

Arbeidene i blakstadkleiva fortsetter inn mot påsken med sprengningsarbeider, sikring av skjæring og transport av masser.

800 000 kr til økt etnisk mangfold i arbeidslivet 

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) gir 800 000 kr i tilskudd til satsningen Mangfoldsblikk på Agder.   

Til toppen