Aktuelt

600 millioner til regionbyene i nasjonal transportplan

De fem regionbyområdene Bodø, Ålesund, Haugesund, Arendal/Grimstad og Vestfoldbyen (Tønsberg/Sandefjord/Larvik) jubler over at de nå er omtalt i nasjonal transportplan (NTP). 600 millioner skal brukes i den første fireårsperioden i planen.

Også Byremo vgs på rødt nivå

18. mars: Lyngdal kommune har i dag meldt at alle videregående skoler i kommunen skal ha rødt tiltaksnivå. Det betyr at også Byremo videregående skole fra fredag 19. mars iverksetter rødt tiltaksnivå. Det forteller Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.

Etter smitte på Hovden-buss - forebyggende tiltak ved vgs

17. mars: Da det tirsdag kveld ble kjent at det har vært smitte på en av bussene mellom Hovden og Kristiansand søndag 14. mars, sendte vi for sikkehetsskyld ut melding til våre elever og ansatte. Der skriver vi at «…noen passasjerer som tok buss 170 i retning Kristiansand fra Hovden søndag 14.mars kl 16.00 har fått påvist smitte av Covid 19. Alle som tok bussen må derfor kontakte skolen med en gang og umiddelbart gå i karantene og du skal ikke møte på skolen i morgen.»   Nå kl. 11 på onsdag formiddag er det ikke meldt om elever på den aktuelle bussen. Foreløpig stor takk til våre elever som viser at de tar smittevern på alvor, og prøver å unngå kollektivtrafikk. Det sier Jens Petter Røed, rektor ved Setesdal vidaregåande skule

Fra fylkesutvalgsmøte 16. mars

Fylkesutvalget vedtok i sitt møte 16. mars blant annet følgende; å gi dispensasjon etter kulturminneloven i forbindelse med reguleringsplan for ny vei til Arendal havn, Eydehavn.  De vedtok fylkesrådmannens forslag til innspill til Kristiansand kommune sin arealdel 2022-2033, ny arealplan for Kristiansand kommune. I sin høringsuttalelse til forslag til endringer i delkostnadsnøkkelen for båt og ferje i inntektssystemet for fylkeskommunene – vedtok fylkesutvalget en høringsuttalelse som var tydelig kritisk til forslaget. Agder kommer dårligst ut av alle landets fylkeskommuner dersom de foreslåtte endringene gjennomføres.  

Søkertall fordelt på skole

– Nå har vi kommet i gang med å bearbeide søkertallene for årets inntak og kan presentere søkertall per programområde fordelt på de ulike offentlige videregående skolene i Agder, forklarer Anne Synnøve Sundsteigen, leder for avdeling for inntak og elevtjenester i Agder fylkeskommune.     

Eilert Sundt videregående skole på rødt nivå

13. mars 2021: De lokale smittevernsmyndighetene i Farsund kommune og Lyngdal kommune har 13. mars besluttet at Eilert Sundt videregående skole skal over på rødt nivå fra og med mandag 15. mars.

UKM Agder 2021

Pandemien setter ingen stopper for UKM (Ung Kultur Møtes). Festivalen arrangeres vanligvis fysisk, i år foregår det digitalt. Kommunene i Agder har i samarbeid med UKM stått på for å skape glede og samhold i et annerledes år. 

Vårens traineer

Gjennom samarbeidet med Trainee Sør har fylkeskommunen denne våren to traineer. Helene Vedal og Elise Kure hadde oppstart 1. mars og er allerede godt i gang med ulike arbeidsoppgaver.  

Elev på Tangen vgs med koronasmitte

7. mars: En elev ved Tangen videregående skole har fått bekreftet positiv koronatest. Eleven var på skolen tirsdag og onsdag sist uke. 28 elever og fire lærere blir satt i karantene til og med lørdag 13. mars. I tillegg må deres husstandsmedlemmer i karantene.

Nok en elev ved Sam Eyde vgs med koronasmitte

Oppdatering 9. mars:  Ytterligere en elev har testet positiv for Covid-19. Eleven og vedkommendes husstand var allerede i karantene, men det medfører at karantenetiden for elevene i klassen og lærerne blir forlenget med to dager og at ytterligere to lærere og en elev blir satt i familiekarantene. Dvs. at hele husstanden til personer i karantene skal følge de samme karantenebestemmelsene som nærkontaktene. Det opplyser Liv Bjørnson, studierektor ved skolen. Hun forteller at de er i god dialog med smittesporingsteamet i Froland, som følger godt opp. 7. mars: Sam Eyde videregående skole fikk sent lørdag ettermiddag melding om en smittet elev ved skolen. 25 elever og 2 lærere er tatt ut i karantene fra og med lørdag kveld.

Til toppen