Aktuelt

Batterifabrikk på Dahlske vgs

– Denne batterifabrikken knyttet til a Automasjonslinjen ved skolen, vil gi elever en stor fordel når det gjelder fremtidig jobbsøking hos industribedriftene i vekst som Morrow, Kitron og Biozin i Åmli. Det forteller Gunhild Espeset, stolt rektor, etter åpningen.

Reduserer CO2-utslippene på asfaltlegging med en fjerdedel

Agder fylkeskommune reduserte fra 2021 til 2022 CO2-utslippene på asfaltlegging fra 51,7 kg CO2 til 39 kg CO2 pr. tonn asfalt. Det er 24,5 prosents reduksjon i utslippene.

Rekordhøy befolkningsvekst på tross av rekordlavt fødselsoverskudd

Nye befolkningstall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at Agder per 1. januar 2023 har 316 051 innbyggere.

Ungdom fra Agder lager ny podkast

– Dette er en ufiltrert podkast om hvordan det er å være ungdom og om ungdomskultur. Det blir mye latter, tull og fjas. Men også prat om viktige og ærlige temaer. Nå inviteres du til å bli med på reisen og lære mer om hvordan det er å være ung i dag! Det oppfordrer Tonje Eikrem Jacobsen. Hun er rådgiver ved avdeling for kultur, idrett og frivillighet i Agder fylkeskommune og fylkeskontakt for UKM Agder. Hør hva ungdom er opptatt av i ny podkast av, for og med ungdom fra Agder.

Presenterer et helhetlig arealregnskap for Agder

Agder fylkeskommune presenterer nå et helhetlig arealregnskap for Agder. Hensikten er å vise hvordan vi bruker arealene i kommunene i landsdelen.

Fylkestingets vedtak 14. og 15. februar 2023

Fylkestinget opprettholder tilskudd til Kunstsilo, ønsker ikke å øke takstene for bompengeprosjektet E18 Tvedestrand−Arendal, og bevilger støtte til Stimoen skiskytteranlegg i Froland kommune.

Historisk høge tal lærekontraktar og Agder på topp

Utdaningsdirektoratet har i dag offentleg gjort tal som viser at Agder, saman med Rogaland ligg på topp i talet inngått lærekontraktar i 2022. I perioden oktober 2021 til og med september 2022 blei det på landsbasis inngått 24 900 nye lærekontraktar. Det er 400 fleire enn året før. Meir enn 8 av 10 søkarar starta i lære i bedrift.

Utsleppa på Agder held seg stabile

Klimautsleppa berre gjekk ned i tre av Noregs elleve fylke frå 2020 til 2021. Agder er eit av fylka med auka utslepp når vi inkluderer kvotepliktig sektor. Kvifor er det slik?

Viktig bedriftsbesøk på videregående skole

Nylig hadde Kvadraturen vgs besøk av Morrow Batteries som for tiden bygger batterifabrikk i Arendal. Silje Hebnes (prosessingeniør) og Elisabeth Medel (HR-direktør) presenterte bedriften Morrow Batteries for et fullsatt auditorium.

Lihkku beivviin - gratulerer med samenes dag!

Lihkku beivviin (Gratulerer med dagen på nordsamisk) Lahkoe biejjine (på sørsamisk) og Vuorbbe biejvijn (lulesamisk)

Til toppen