Sammen om trafikksikkerhet

I Agder satser vi på trafikksikkerhet. Flere organisasjoner samarbeider om at færrest mulig skal omkomme i trafikken.

Nyttårsaksjonen

Nyttårsaksjonen er et arrangement som arrangeres hvert år i januar. Da markerer vi de mest alvorlige ulykkene i Agder i året som har gått.

I 2023 mistet 115 mennesker livet trafikken i Norge. Det ble dessverre et dystert år i forhold til trafikkdrepte. I Agder døde 7 personer i trafikken i 2023, mot 6 i 2022. 3 av de drepte i 2023 var MC-ulykker.

Nullvisjonen Agder

Nullvisjonen Agder fokuserer på holdninger og adferd i trafikken. De tre ansatte besøker skoler, barnehager, bedrifter og andre med informasjon, kurs og opplevelser for bedre trafikksikkerhet.

Nullvisjonen Agder

Trafoen

Trafoen er et eget helt unikt bygg som ligger i Sørlandsparken. Gjennom fem ulike rom og filmer får deltakerne følge en trafikkulykke på svært nært hold. Målgruppen for Trafoen er primært ungdom mellom 15 og 25 år.

Trafoen

18pluss

18pluss er et GRATIS trafikksikkerhetskurs på 4,5 timer for unge mellom 18 og 25 år som har førerkort klasse B og tilhørighet til Agder. Det er et rent praktisk kurs uten teori som utfordrer deltakerne i realistiske situasjoner.

18pluss

Trygg Trafikk

Trygg Trafikk i Agder jobber i tett samarbeid med fylkeskommunen for at ingen skal bli drept eller alvorlig skadet i trafikken på veiene våre.

Trygg Trafikk

Trafikksikker fylkeskommune

Denne godkjenningsordningen er et av flere ledd for å nå Nullvisjonen om null drepte og hardt skadde i trafikken. 

Agder fylkeskommune ble godkjent som Trafikksikker fylkeskommune 13. desember 2021. Vi var det andre fylket i landet som ble godkjent. Trygg Trafikk står bak godkjenningen.

Trafikksikker fylkeskommune

Filmen under viser Arthur som forteller sin historie om kameraten som mistet livet i en trafikkulykke.