Gjennomførte koronatiltak i Agder fylkeskommune

Agder fylkeskommune har gjennomført en rekke tiltak knyttet til koronapandemien. Les en kronologisk oversikt frem til 3. april her. Nye tiltak kommer fortløpende.

Vil framskynde byggeprosjekter for å redusere ledighet

Agder fylkeskommune går nå gjennom prosjekter det kan være naturlig å framskynde for å stimulere økonomien i landsdelen.

Hjelper elever og lærere direkte på Youtube

Direkte fra videostudio på Vennesla videregående skole sender Agder fylkeskommune live til elever og lærere fra hele landet. Sendingene har navnet “Heimefra” og er blitt til i et samarbeid med Nasjonal digital læringsarena (NDLA). Sendingene finner sted kl 11 og 13 fra mandag til torsdag på Youtube .

Midlertidig fritak fra driveplikten for drosjeløyver i Agder

Utbrudd av coronaviruset har medført en kraftig nedgang i etterspørselen etter drosjetjenester. Det gjør at inntjeningsgrunnlaget for løyvehaverne i Agder er gått ned.

Lanserer veiprosjekter som kan forseres med statlige tiltaksmidler

– Vi har to prosjekter som raskt kan forseres ved bruk av statlige tiltaksmidler for å sikre aktivitet i bygg- og anleggsbransjen, sier fylkesordfører Arne Thomassen.

Fylkeskommunen vil stille ansatte med helsekompetanse til disposisjon for kommuner og sykehus i Agder

I Agder fylkeskommune er det nærmere 400 ansatte med helsefaglig kompetanse der over halvparten er knyttet til den offentlige tannhelsetjenesten.

Viktig å koordinere innsatsen for næringslivet på Agder

Agder fylkeskommune har virkemidler som kan være aktuelle for å bøte på skadevirkningene i næringslivet. – Vi jobber også med å koordinere tiltak i landsdelen sammen med blant annet NHO, LO, KS, Fylkesmannen, NAV, Innovasjon Norge og klyngene på Agder, sier fylkesordfører Arne Thomassen.

Gjennomførte fylkesutvalget som videomøte

Fylkesutvalget ble tirsdag gjennomført som videomøte. Alle fikk sagt sitt, og alle fikk stemt. Fylkesordføreren oppfordrer til at mest mulig skal gjennomføres som planlagt de neste ukene.

Jublende glad for millongave til Venneslabrua

Sparebankstiftelsen SR Bank gir 2,5 mill. kroner til prosjektet «Venneslabrua, fra ungdomstid til arbeidsliv». – Fylkeskommunen takker for en generøs gave til et prosjekt som vi politikere har stor tro på. Tett oppfølging og fullført utdannelse er nøkkelen til bedre levekår, sier Rune André Sørtveit Frustøl, leder av hovedutvalg for utdanning og kompetanse i Agder fylkeskommune.

Trafikksikkerhetskonferansen 2020

Trafikksikkerhetskonferansen 2020 ble arrangert 13. februar i Kristiansand.  Gjennomgående tema for dagen var sammen om et felles ansvar. Trafikksikkerhetskonferansen er et årlig arrangement og et viktig regionalt samlingspunkt for alle som jobber med trafikksikkerhet i fylket vårt. I år var fokuset rettet mot at 2020 markerer slutten på̊ mange krevende omorganiseringer – og viktigheten av å samhandle for å nå visjonen om null drepte og hardt skadde i Agder.