Aktuelt

73 i karantene ved Arendal videregående skole

-Det er 70 elever og 3 lærere i Vg3  som i formiddag er satt i karantene. I samråd med smittesporingsteamet i Arendal kommune er alle bedt om å gå i karantene umiddelbart. Det sier Kjell Wedø, rektor ved Arendal videregående skole.

61 i karantene pga mistanke om koronasmittet elev

-Ved Vågsbygd videregående skole har vi i kveld (11. november) sendt ut sms-varsel om å gå i karantene fordi det er sterk mistanke om at en medelev vil teste positiv på korona-prøve. Det er snakk om 58 elever på vg2 og Vg3 og tre lærere. Eleven har i dag tatt testen, men svaret foreligger tidligst i morgen, forklarer Odd Ivar Hjetland, rektor ved Vågsbygd videregående skole.

11. november: Nytt koronatilfelle ved Tangen vgs

Sent tirsdag kveld sendte Tangen videregående skole (vgs) ut sms til nærkontakter av en ny elev ved Tangen vgs som har fått påvist korona. Det var kommunens smittevernsenter som kontaktet fylkeskommunen. Det opplyser Arly Hauge, fylkesdirektør utdanning. 

Fylkesutvalg 10. november og budsjettfremlegg

Fylkesutvalget hadde sitt møte etter at årsbudsjett for 2021, det aller første klimabudsjettet og økonomiplan for 2021-2024 for Agder fylkeskommune.

Fylkesrådmann om budsjett: -Vi må jobbe smartere fordi vi må gjøre mer med mindre ressurser

-Den nye normalen er at vi må gjøre mer med mindre ressurser. Da må vi arbeide smartere enn før, både internt og eksternt, sammen med dem som deler vår ambisjon om å bli et lavutslippssamfunn med gode levekår. Det gjør vi for at våre drøye 307 000 egder skal leve gode liv på Agder. Det sa fylkesrådmann Tine Sundtoft, da hun og Lise Solgaard, fylkesdirektør økonomi og styring, tirsdag 10. november la frem årsbudsjettet for 2021, det aller første klimabudsjettet og økonomiplan for 2021-2024 for Agder fylkeskommune.

En klasse i karantene ved Arendal vgs etter elev har fått påvist korona

-Skolen fikk sent i går kveld (lørdag 7. november) melding fra smittesporingsteamet i Arendal kommune om at en elev på Vg3 ved vår skole er bekreftet smittet med covid-19.  Medelever i klassen på Barbu (18 stykker) og en lærer er besluttet satt i karantene fra i går kveld og ut mandag 9 november. Disse er varslet om dette og må derfor testes for å avklare smitte. Det opplyser Kjell Wedø, rektor ved skolen.

Eilert Sundt vgs. går tilbake til gult nivå

9. november: Smittevernmyndighetene i Farsund og Lyngdal kommune har besluttet at Eilert Sundt videregående skole skal tilbake til gult nivå. -Rent praktisk skjer dette onsdag 11. november. Det har vi informert våre elever om i dag. Det forteller rektor ved skolen, Espen Berglund. 

Slik foreslås det at 5,4 mrd. kroner skal brukes i Agder

Tirsdag 10. november kl. 09.00 legges forslag til årsbudsjettet for 2021 og økonomiplan for 2021-2024 for Agder fylkeskommune frem. For aller første gang legges det også frem et eget klimabudsjett. Klimabudsjett skal synliggjøre hvor mye klimagassutslippene må ned, samt innsatsen som kreves for at klimamålene i Regionplan Agder 2030 skal nås. Det er et viktig styringsverktøy i arbeidet med å oppnå utslippskutt. Klimabudsjettet skal være en del av det ordinære økonomi- og budsjettarbeidet, og utarbeides årlig.

Elev på Tangen vgs påvist korona – 58 i karantene

-Lørdag kveld fikk vi beskjed om at en elev på vg1 ved Tangen videregående skole har testet positivt for Covid-19. Etter at skolen har gått gjennom sine rutiner og identifisert nærkontakter på skolen, er 44 elever og 7 lærere ved Tangen vgs og 7 elever ved Kvadraturen videregående skole, nå i karantene. De syv elevene ved Kvadraturen går i en fellesklasse med elever fra begge skolene, forklarer Wenche Westergren, assisterende rektor ved Tangen videregående skole.

Redningsøvelse i Vågsbygdporten

Brannfolk i Kristiansand fikk natt til torsdag prøvd seg som redningsmenn ved en kjemikalielekkasje i Vågsbygdporten.

Til toppen