Midlertidig fritak fra driveplikten for drosjeløyver i Agder

Utbrudd av coronaviruset har medført en kraftig nedgang i etterspørselen etter drosjetjenester. Det gjør at inntjeningsgrunnlaget for løyvehaverne i Agder er gått ned.

Lanserer veiprosjekter som kan forseres med statlige tiltaksmidler

– Vi har to prosjekter som raskt kan forseres ved bruk av statlige tiltaksmidler for å sikre aktivitet i bygg- og anleggsbransjen, sier fylkesordfører Arne Thomassen.

Fylkeskommunen vil stille ansatte med helsekompetanse til disposisjon for kommuner og sykehus i Agder

I Agder fylkeskommune er det nærmere 400 ansatte med helsefaglig kompetanse der over halvparten er knyttet til den offentlige tannhelsetjenesten.

Viktig å koordinere innsatsen for næringslivet på Agder

Agder fylkeskommune har virkemidler som kan være aktuelle for å bøte på skadevirkningene i næringslivet. – Vi jobber også med å koordinere tiltak i landsdelen sammen med blant annet NHO, LO, KS, Fylkesmannen, NAV, Innovasjon Norge og klyngene på Agder, sier fylkesordfører Arne Thomassen.

Gjennomførte fylkesutvalget som videomøte

Fylkesutvalget ble tirsdag gjennomført som videomøte. Alle fikk sagt sitt, og alle fikk stemt. Fylkesordføreren oppfordrer til at mest mulig skal gjennomføres som planlagt de neste ukene.

Jublende glad for millongave til Venneslabrua

Sparebankstiftelsen SR Bank gir 2,5 mill. kroner til prosjektet «Venneslabrua, fra ungdomstid til arbeidsliv». – Fylkeskommunen takker for en generøs gave til et prosjekt som vi politikere har stor tro på. Tett oppfølging og fullført utdannelse er nøkkelen til bedre levekår, sier Rune André Sørtveit Frustøl, leder av hovedutvalg for utdanning og kompetanse i Agder fylkeskommune.

Trafikksikkerhetskonferansen 2020

Trafikksikkerhetskonferansen 2020 ble arrangert 13. februar i Kristiansand.  Gjennomgående tema for dagen var sammen om et felles ansvar. Trafikksikkerhetskonferansen er et årlig arrangement og et viktig regionalt samlingspunkt for alle som jobber med trafikksikkerhet i fylket vårt. I år var fokuset rettet mot at 2020 markerer slutten på̊ mange krevende omorganiseringer – og viktigheten av å samhandle for å nå visjonen om null drepte og hardt skadde i Agder.

Folkehelseundersøkelsen i Agder

Rapporten viser resultater for hele Agder og sammenlikner også Agder-tallene med liknende undersøkelser i Troms og Finnmark, Sogn og Fjordane og Hordaland i 2018 og 2019.

Agders to første samferdselskontrakter undertegnet

Tirsdag ble det inngått kontrakter på Agder fylkeskommunes første to samferdselsprosjekt som egen prosjektorganisasjon.

Fylkesutvalgets vedtak 28. januar 2020

Fylkesutvalget mener at samfunnsnytten ved økt produksjon av fornybar energi ikke veier opp for de økte negative konsekvenser i forhold til synlighet/landskap, skyggekast og fugl, og anbefaler ikke at konsesjonen endres som omsøkt for Skorveheia vindkraftverk. Videre vedtok fylkesutvalget å sende Regional planstrategi for Agder 2020-2024 på høring. Høringsfristen settes til 16. mars 2020. Fylkesutvalget inviterer ogkommuner, regional stat, organisasjoner og andre samfunnsaktører i Agder til å gi innspill til Regionplan Agder 2030 sitt handlingsprogram for perioden 2020-2023.