Aktuelt

Hjemmeskole for Vg3 i Kristiansand i uke 21

Kristiansand, 24. mai 2021: Kommuneoverlegen i Kristiansand har bestemt at de videregående skolene i kommunen skal holde lokalene stengt for elevene på Vg3.  Undervisningen skjer dermed digitalt fra 25. til 28.mai. Skolene kan gjøre unntak for elever som har et særlig behov for oppmøte. – Det er helt nødvendig med tiltak rettet mot russen nå, sier Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning i Agder fylkeskommune.

Lyser ut prosjektmidler til arbeid for likestilling og inkludering

Agder fylkeskommune vil støtte regionens frivillige og ideelle organisasjoner i deres arbeid for likestilling og inkludering. Derfor lyser vi ut prosjektmidler med søknadsfrist frist 16.juni.

Betydelig økning av smitte blant elever

Søndag 23.05:  Stadig flere elever i videregående skole har de siste dagene testet positivt på Covid 19.

Lister over smittede russ i omløp i Agder

Det har kommet fram at russen i Agder har laget lister over hvem som har fått påvist Covid 19-smitte.

Hedret krigsseilere fra Agder

Krigsseilere fra Agder som hadde New York som trygg havn under krigen, ble 8.mai hedret ved det norske krigsseilermonumentet i Battery Park. – Fylkeskommunen er glad for å vise Agders takknemlighet og bidra til markeringen med en krans, sier fylkesordfører Arne Thomassen. 

Elev ved Arendal vgs smittet

19.05: En elev ved Arendal videregående skole har i dag fått bekreftet positivt testsvar på koronatest. 

De videregående skolene i Kristiansand over til rødt nivå

Oppdatert 20.05: Alle VG3-elever i Kristiansand skal ha hjemmeskole fra 19. mai og ut uka. De videregående skolene i Kristiansand går over på rødt nivå. Antallet russ med positiv test er nå 44. Det er kun elever i VG3 som skal ha hjemmeskole, med mindre det er gitt direkte beskjed om annet.

Viktige Agder-saker på agendaen i Agdertinget

Agdertinget er en del av den regionale samhandlingsstrukturen, og en møteplass for Agders ordførere og Agderbenken på Stortinget. Her løftes viktige saker for landsdelen til orientering og diskusjon. 

Slik blir Dagsturhytta Agder

Agder fylkeskommune har i samarbeid med Sparebankstiftelsen SR-bank invitert kommunene til å bli med i prosjektet Dagsturhytta Agder. Målet er å sette opp 25 attraktive og like dagsturhytter innen 2025 – én i hver kommune som ønsker dette. Feste Sør AS sitt forslag «Qgd» vant konkurransen om hvordan Dagsturhytta Agder skal se ut.

Ber russen teste seg - russ i Kristiansand tester positiv for Covid-19

13. mai: – To russ som var på russetreff på Mjåvann lørdag 8. mai har i dag testet positiv på koronavirus. De var begge smitteførende 8. mai. Alle russ som var på Mjåvann lørdag 8. mai må gå i testkarantene inntil de er testet og har fått negativt resultat. Det sier Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.

Til toppen