All skriftlig eksamen i videregående skole avlyses

25. mars: Utdanningsdirektoratet melder at all skriftlige eksamen våren 2020 avlyses som følge av Korona. – Det er viktig å presisere at alle vil få vitnemål. Nå må både elever og lærere jobbe sammen for å få så godt vurderingsgrunnlag som mulig, det sier Arly Hauge, fylkesdirektør utdanning, i Agder fylkeskommune. Han sier videre at det ennå ikke er tatt noen avgjørese rundt privatisteksamen. Kunnskapsdepartementet jobber videre med å se på mulige løsninger for at privatistene skal kunne ta eksamen.

Tiltakene mot koronavirus videreføres

Regjeringen viderefører alle tiltakene som er iverksatt for å bekjempe utbruddet av koronavirus i Norge frem til over påske, til og med 13. april.

Vil framskynde byggeprosjekter for å redusere ledighet

Agder fylkeskommune går nå gjennom prosjekter det kan være naturlig å framskynde for å stimulere økonomien i landsdelen.

Hjelper elever og lærere direkte på Youtube

Direkte fra videostudio på Vennesla videregående skole sender Agder fylkeskommune live til elever og lærere fra hele landet. Sendingene har navnet “Heimefra” og er blitt til i et samarbeid med Nasjonal digital læringsarena (NDLA). Sendingene finner sted kl 11 og 13 fra mandag til torsdag på Youtube .

Midlertidig fritak fra driveplikten for drosjeløyver i Agder

Utbrudd av coronaviruset har medført en kraftig nedgang i etterspørselen etter drosjetjenester. Det gjør at inntjeningsgrunnlaget for løyvehaverne i Agder er gått ned.

Lanserer veiprosjekter som kan forseres med statlige tiltaksmidler

– Vi har to prosjekter som raskt kan forseres ved bruk av statlige tiltaksmidler for å sikre aktivitet i bygg- og anleggsbransjen, sier fylkesordfører Arne Thomassen.

Fylkeskommunen vil stille ansatte med helsekompetanse til disposisjon for kommuner og sykehus i Agder

I Agder fylkeskommune er det nærmere 400 ansatte med helsefaglig kompetanse der over halvparten er knyttet til den offentlige tannhelsetjenesten.

Viktig å koordinere innsatsen for næringslivet på Agder

Agder fylkeskommune har virkemidler som kan være aktuelle for å bøte på skadevirkningene i næringslivet. – Vi jobber også med å koordinere tiltak i landsdelen sammen med blant annet NHO, LO, KS, Fylkesmannen, NAV, Innovasjon Norge og klyngene på Agder, sier fylkesordfører Arne Thomassen.

Hjemmeskole er nytt for alle

Tusen takk til alle dere ansatte som nå er med å gjøre en stor innsats for at opplæring av våre elever skal være så god som mulig!

Gjennomførte fylkesutvalget som videomøte

Fylkesutvalget ble tirsdag gjennomført som videomøte. Alle fikk sagt sitt, og alle fikk stemt. Fylkesordføreren oppfordrer til at mest mulig skal gjennomføres som planlagt de neste ukene.